Sharp LC32LX630E - nie czyta napisów srt,txt, nawet wmuxowanych w MKV

Zarowaaa

New member
Zakupiłem dziś telewizor Sharp LC32LX630E. Zgodnie z obietnicą sprzedawcy, miał on czytać napisy txt i srt. Niestety, takiej opcji nie znalazłem, szukałem w internecie, ale ponoć często Sharpy tak mają, pomóc miało wmuxowanie napisów (z tego co wyczytałem na forum), jednak tych też nie widzi (a próbowałem wciskać wszystkie przyciski na pilocie podczas oglądania filmu ;) ), a komputer spokojnie je czyta. Przycisk Subtitle nie działa, dodam jeszcze, że gdy rozwijam menu w którym podczas oglądania telewizji cyfrowej pojawia się opcja napisów, podczas oglądania filmu tej opcji w ogóle nie ma.
Proszę o pomoc.

wiljasz

New member
Wszystkie nowe modele Sharpa AQuos nie czytają napisów z USB. Przestałem się męczyć z testowanie na wiele sposobów czy mój telewizor czyta napisy srt,txt ,sub,,,,i inne - bo nie czyta i już.Tak je skośnoocy zaprojektowali.Wkładam USB do DVD, które jest podłączone z TV kablem HDMI no i szukam gdzie jest ten cholerny pilot od DVD.No i wszystko działa.

Zarowaaa

New member
Poradzilem sobie z tym stawiajac serwer DLNA na PC przez PS3 media server. Półśrodek co prawda, ale jak nie da się inaczej... Mógłbym go nawet zwrócić, ale jakość obrazu biła wszystko co było w sklepie. W sumie - DLNA okazało się wygodniejsze od pendrive - zanim film w 1080p się skopiował... Dodatkowo oglądając np. seriale nie muszę martwić się, że gdy się wciągne, zabraknie mi odcinków. Dzięki za odpowiedź, wiem już, że nie mam po co tej funkcji szukać. Szepnę jedynie sprzedawcy słówko, by orientowali się, co sprzedają.

Tapnięte z SK17i

Do góry