Sharp LC-..DH65E a Sharp LC-..DH66E

dominisio

New member
Witam Wszystkich!

Bardzo proszę o wskazanie różnic pomiędzy tymi modelami.
Owszem czytałem w innym poście że różnią się kolorem czcionki w menu choć osobiście nie zauważyłem żadnej różnicy:hmm:

Jedynie co rzuca się w oczy to inna podstawa (w 66 jest cala gładka)

Zastanawiam się czy model dh66 nie jest jakąś wersja "hipermarketową"?
poza tym nie jest aż tak popularny jak dh65

Sprawa pilna gdyż mam bardzo mało czasu na podjęcie decyzji kupna 46DH66e w przyzwoitych $

THX za odpowiedzi :D
pozdro
dominisio

mb79

New member
Wita.
Jestem posiadaczem Sharp-a 32DH66 od około 3 miesięcy.
Telewizor kupiłem w Media Markt i pierwszy był uszkodzony ale nie było problemu z wymianą na drugi. Różnica jaką zauważyłem pomiędzy DH65 a DH66 to kolor maskownicy na głośnikach w DH65 jest srebrny a w DH66 czarny.
Telewizor sprawuje się jak do tej pory dobrze. Trochę zraziło mnie to że pierwszy tv był uszkodzony (wyłączał się i włączał) ale poza tym brak większych zastrzeżeń. Obudowa jest błyszcząca więc bardzo widać kurz, długo włącza się około 10 sekund.
Czy DH66 to wersja marketowa-nie wiem. Kupiłem bo był w dobrej cenie, jak by był DH65 to wziął bym ten pierwszy.

dominisio

New member
Panowie w temacie jest wyraźnie napisane, że chodzi o różnice pomiędzy DH 65 a DH66 więc dwa poprzednie posty są zupełnie nie na temat !!

Mimo wszystko dzięki za chęci :D

Oto wiadomość jaką dostałem z supportu Sharpa odnośnie tego pytania:

" Jak juz Pana informowalismy, te modele roznia sie tylko i wylacznie
obudowa , czyli DH66 jest caly czarny, natomiast DH65 ma srebrna listwe.

Jest to jedyna roznica miedzy tymi modelami.

jezeli chodzi o modeleD653 i 654, sa to owszem modelemniej popularne, ich
naklad na rynku nie byl duzy, ale nie sa to modele drugiego gatunku.

Wstystkie nasze modele ( pozy LED ) posiadaja te same matryce, roznia sie
tylko niektorymi funkcjami i estetyka."

Zastanawiam się jeszcze tylko dlaczego nie ma nowego oprogramowania do serii DH 66 skoro do 65 ostatni soft jest z datą 22,10,2009?

No ale skoro nie ma różnicy w elektronice to czy można wgrać to oprogramowanie do DH66- jak uważacie?

mb79

New member
dominisio napisał:
Oto wiadomość jaką dostałem z supportu Sharpa odnośnie tego pytania:
" Jak juz Pana informowalismy, te modele roznia sie tylko i wylacznie
obudowa , czyli DH66 jest caly czarny, natomiast DH65 ma srebrna listwe.
Jest to jedyna roznica miedzy tymi modelami.
jezeli chodzi o modele D653 i 654, sa to owszem modelemniej popularne, ich
naklad na rynku nie byl duzy, ale nie sa to modele drugiego gatunku.
Wszystkie nasze modele ( pozy LED ) posiadaja te same matryce, roznia sie
tylko niektorymi funkcjami i estetyka."

Zastanawiam się jeszcze tylko dlaczego nie ma nowego oprogramowania do serii DH 66 skoro do 65 ostatni soft jest z datą 22,10,2009?
No ale skoro nie ma różnicy w elektronice to czy można wgrać to oprogramowanie do DH66- jak uważacie?

Dzwoniłem w tej sprawie na infolinie Sharp-a. Miła Pani po konsultacji z kimś odpowiedziała że DH65 od DH66 różni się kolorem głośników lub obudowy jak kto woli.
Zapytałem o aktualizację oprogramowania i że nie ma softu do DH65 i czy będzie pasował-odpowiedziała że skonsultuje się z głównych technikiem i oddzwoni. Zadzwoniła następnego dnia z informacją że soft jest ten sam i pasuje do DH66. Powiedziała że dostała informację od technika żeby aktualizować soft wtedy kiedy TV nie wykrywa DVD lub są jakieś inne problemu. Jeśli telewizor działa dobrze nie należy aktualizować oprogramowania.
Pytałem o skrzypiącą obudowę i odpowiedziała Pani że może występować takie zjawisko podczas rozgrzewania się telewizora.

Do góry