Sharp LC-42DH77E wyłącza się

i.w.a.n

New member
Witam,
od 3 miesięcy posiadam Sharpa LC-42DH77E. Miesiąc temu pojawił się problem. Telewizor "błyskał", a z głośnika dobiegało "ćwierkanie" (inaczej nie umiem tego opisać). Trafił do warszawskiego serwisu przy Jagiellońskiej 2. Odebrałem go dwa dni temu i dowiedziałem się że przyczyną był inwerter (chyba nie przekręciłem nazwy), który został wymieniony. Przez dwa dni pracował normalnie, ale dziś po włączeniu obraz pojawia się na ułamek sekundy i znika, dźwięk słychać jeszcze przez jakieś 3 sekundy, a potem telewizor się wyłącza i dioda stand-by mruga na czerwono. Nie daje się uruchomić z pilota, trzeba użyć przycisku na obudowie, ale po uruchomieniu jest to samo.
Co proponujecie? Jutro znowu skontaktuję się z serwisem, ale może ktoś ma jakąś dobrą radę. Każda pomoc mile widziana.

Michał

i.w.a.n

New member
Ponownie trafił do tego samego serwisu. Tym razem trzymali go tydzień "na obserwacji", nie wiem na czym polegała naprawa - nawet nie mam osobnych wpisów w karcie gwarancyjnej więc nie mogę sprawdzić - ale była skuteczna. Do dzisiaj żadnych problemów. Pewnie ten post niewiele wnosi, ale nic więcej nie jestem w stanie sobie dziś przypomnieć.
Pozdrawiam

adugadu

New member
dzięki bo ja mam podobny objaw i mój teraz jest w serwisie, po prostu myślałem że może oddadzą mi pieniądze :), ale widzę że raczej nici z tego a myślałem że będzie nowy led :) a tu d***

Do góry