z3 napisał:
... ... cczy widziałeś w ogóle ten model czy może opisujesz go po specyfikacji technicznej z ... ...
1. Widziałem, sam go nie mam.
2. Nie ma czytnika kart pamięci jak Panasonic, nie ma podłączenia do Ethernetu, ubogie wyposaźenie audio, patrząc na tylną sciankę nie widziałem dźwięku 7.1 ani nawet 5.1.
Nie interesowałem się nim specjalnie, nie mogę też wiele powiedzieć o obrazie bo patrzyłem kilkanaście sekund. Obraz było widać, więc podstawową funkcję spełniał.
3. Informacje o braku odtwarzania AVCHD mam ze specyfikacji na stronie producenta, podobnie jak o dźwięku TRUE HD i Master Audiio HD. Tutaj jednak nowe oprogramowanie może to zmienić np na BitStream przez HDMI. Zobaczymy, na razie nie ma. Niestety gniazdka ethernet i slotu na karty SD orogramowanie nie "przyprawi".
To wszystko to tylko moje czepianie się, marudzenie właściwie. Niezbyt istotne dla oceny tego BD-Playera.
Ale brak AVCHD, dla mnie, posiadacza kamery jest to duża, niewybaczalna wada. Gdyby odtwarzał, poprzednie uwagi byłyby mało istotne. Ale nie umie.
Od mniej więcej 45 lat, to jest jak skończyłem 14lat(7klasa) i mama pozwoliła mi samemu chodzić po sklepach, chodzę po sklepach z RTV, oglądam radia, telewizory itd itp. Kamery, aparaty fotograficzne. Narty i sprzęt narciarski. Czytam też pisma z tych branż no i od pewnego czasu
używam internetu. Tak by wiedzieć co sie dzieje.
aha ... ... hd dvd, to była nieudana przygoda