Sharp AQUOS LC-90LE745U

xroma

Member
H LED LCD największy na świecie!
LC-90LE745U_3QR.jpg

Tak może, firma Sharp lubi wyolbrzymiać, ale to 90" jest rzeczywiście największym LCD LED
i tak powiedzieć ...

ekran wysokości 1,2 metra
Szerokości 2 metrów.
12 cm grubość
Waga 64 kg.
Zalecana odległość oglądania z 3,5 metra.
Jeśli masz przestrzeni [i pieniądze], że ...

Z drugiej strony, ten olbrzym ma oznaczenia klasy energetycznej A +

W odniesieniu do śmiertelnych możliwości, zapewnia analizy FullHD na 1920x1080p, ma odbiorniki DVB-T/DVB-C/DVB-S2, odtwarzacz multimedialny i dostęp do platformy AQUOS NET+

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Jestem pewien ze nadejdzie dzien w moim przypadku na min.90", piekne czasy nastaly dla tych ktorzy czekali cale zycie na duze przekatne. Brawo Sharp za przecieranie szlakow.

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Polska jest do tylu? O czym Ty piszesz i co to ma do rzeczy, jedynie swiadczy to o tym jak male masz pojecie, codziennie widze jak wyglada 1080p na 80" i to co dostarcza z 4m w zupelnosci rozklada na kolana, jezeli to dla Ciebie jest smieszne to szkoda wchodzic w dyskusje, ale oczywiscie 4k jak najbardziej, z bliskiej odleglosci roznica bedzie niesamowita. Sam wymieniam tv co rok,dwa i na bank ten trend utrzymam, ale piszac ze od 60" 1080p jest smieszne zakrawa mi to trolowanie.

play007

New member
Bez reklam
Sharp jest śmieszny w takim kolosie tylko hd? .Lg już wprowadza 4k w swoim :
LG 84LM960V - Telewizor LED 3D - CENA w Sklepie RTV EURO AGD
.Jakie trolowanie?Jak masz okazję po pooglądaj prawdziwe kanały hd nadawane w Niemczech bo w Polsce w platformach cyfrowych to dostajesz pseudo Hd.Ja byłem na pokazie ultra hd i jak zobaczysz to na żywo to Ci szczęka wypadnie- to tak jak przeskok sprzed lat z sd na hd.Toshiba i Panasonic też wprowadza a Sharp sobie żarty stroi.
Sony ma konwersję w czasie rzeczywistym obrazu standardowej rozdzielczości do rozdzielczości 4K.I jak nawet masz mało materiału 4k na dziś to juz zyskujesz lepszą szczegółowość w tym rozwiązaniu.Mamy się rozwijać a nie cofać.
http://satkurier.pl/news/78179/4k-ultra-hd-z-satelity-astra-3b.html

http://satkurier.pl/news/78050/pierwsze-testy-uhdtv-na-satelicie-fta-z-28-2e.html

Ostatnia edycja:

Kapral_Hicks

Klub HDTV.com.pl
vip
Takie filmy BR jak terminator 2 czy obcy 3 na 90 calach BR ? przy takiej przekątnej cała klasyka może już słabo wyglądać, raczej tylko najlepsze transfery BR dało by się oglądać. Przykładowo terminator 2 czy the thing z 1982r już na 55 calach pokazują swój słaby transfer

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Ciekaw jestem, jak ma się wielkość do jakości czerni, równomierności podświetlenia,kolorów i ogólnej dynamiki obrazu w stosunku do plazmy PANASONIC TX-P65VT50. :krol::krol::krol::krol: Test poprzedniego modelu Sharp 70LE835E, pokazuje ogromną różnice do plazmy vt50 Panasonica, oto linki :Sharp 70LE835E / 70E735U review - FlatpanelsHD oraz Panasonic VT50 review - FlatpanelsHD

Znajomy ma 65VT50 (ktora znam doskonale), wczesniej VT30 takze 65" bo 55" przy 4m to smiech na sali, zapalony zwolennik pdp ktory mial chyba wiecej plazm niz ja, przyszedl do mnie i przez pierwsza godzine klnal ze wpakowal sie w 65", ogladalismy sporo filmow wieczorowa pora i jedyne co mozna powiedziec to WOW!. Nie ma zadnego cloudingu czy innych szmerow, ogladanie chociazby BBCHD, DiscoveryHD, czy tez Olimpiady, ME2012 itp. to za kazdym razem przezycie, jak ktos tego nie widzial i nie wie o czym pisze .. to szczerze mowiac malo mnie to interesuje.
Sam mialem 64" pdp a kuro mam do dzis, ta 64" przy 80" to zart, nie ma materialu ktory bym wolal obejrzec na tych 64" w kazdych warunkach.
Mam tez wszystkie Terminatory, Alieny i cala mase klasykow (takze wydania zagraniczne) i wyglada to na takiej przekatnej rewelacyjnie, doznania poteguje przekatna, nie jest to oczywiscie w kazdym wypadku jakosc Avatara bo ten do dzis kopie zadki jakoscia, ale pisanie ze slabo cos wyglada to jakis zart. Osobiscie w ciemno bym kupowal 90" przy 1080p, wiem jak wyglada kazdy material na 80" i to co widze z 4m w zupelnosci zwala z nog. Oczywiscie 4k to juz jest kosmos, jak tylko ceny sie unormuja to 90" trafi do mnie na 120%, tyle ze potem maruderzy odezwa sie dlaczego to nie OLED i tak w kolko bo ten "wyscig" nigdy sie nie zakonczy.
Dodam ze VT50 65" bedzie wisiec na allegro, a kiki bedzie mial nastepnego chetnego na 80". Tyle w temacie, bo jalowa dyskusja.

Kapral_Hicks

Klub HDTV.com.pl
vip
Mam tez wszystkie Terminatory, Alieny i cala mase klasykow
Skoro oceniasz że każdą jakość ogląda się dobrze to ok, chodzi przecież o to by samemu być zadowolonym. Ja specjalnie napisałem alien 3, bo część 1,2 to już transfer ideał. 3 i 4'a natomiast zrobiona jest bez takiego pietyzmu, wyglądają bardziej jak 720p(a może i jeszcze gorzej) a nie jak 1080p. A co do aliens czy aliena 1 to aż sam byłem w szoku widząc taką ilość detali w tych filmach. Np aliens oglądałem tyle razy w tv czy na DVD ale dopiero po wydaniu BR mogę powiedzieć że doceniłem kunszt tego filmu, jest po prostu idealny. Swoją drogą, po avatarze również AVP 2 requiem ma idealny transfer, nawet nie wiem czy transfer tego filmu nie wywarł na mnie większego wrażenia niż ten avatar, każda klatka to normalnie jak zdjęcie :).

Ostatnia edycja:

accu

New member
Bez reklam
Witam,

No trochę jednak przesadziłeś. Do ideału to jednak jeszcze trochę brakuje.

Pozdrawiam,:)
accu
:kom:

Kapral_Hicks

Klub HDTV.com.pl
vip
No trochę jednak przesadziłeś. Do ideału to jednak jeszcze trochę brakuje.
Precyzyjniej, bo tak to jedynie można zgadywać co miałeś na myśli:?. Słowo ideał użyłem kilka razy. Jeśli chodzi o pierwsze słowo w odniesieniu do transferu aliena 1 i 2 to masz nawet o tym w reckach, nikt się nie spodziewał po tragicznych wydaniach DVD takiego przeskoku. Pierwsze 2'a alieny stawiam dość wysoko w kategorii jakość obrazu, obraz nie jest ani trochę rozmazany jak w dość wielu filmach BR. No może jednak nie jest to John Carter czy Avater bo jest np obecność ziarna. To już może komuś przeszkadzać, ja jednak przekonałem się po właśnie aliens jak sugestywna i świetna jest to rzecz, potęguje filmowy klimat. Szkoda że nie ma terminatora 2 w takiej jakości transferu jak 2 pierwsze alieny

Ostatnia edycja:
Do góry