sharp aquos LC-46XD1E poziome paski

latrommi

New member
Siema!
Tak jak w temacie, gdy podłączam laptopa (acer 6930g) poprzez hdmi do telewizora (sharp aquos LC-46XD1E) to mam problem z wyświetlaniem filmów. Przy filmach (divx) pojawiają się paski poziome które tak jakby przechodzą przez cały ekran od góry do dołu, a czasami są też tylko na środku itp itd. Od razu zaznaczę, że to nie są paski jakiegoś koloru, tylko to wygląda tak jakby obraz się przesuwał lub dzielił (naprawdę nie wiem jak to ująć).

Jedyną drobną pociechą jest to, że tu (divx) jest powiedzmy znośnie, chociaż bardzo mi się to i tak nie podoba. Natomiast gdy próbuję włączyć filmy HD (720p lub 1080p itp.) to też pojawiają się te paski, tylko wydaję mi się, że nawet są coraz częstsze (też jak jest jakiś ruch w filmie). Wydawało mi się, że wina może leżeć w kablu hdmi, ale próbowałem też inny (na pewno dobry) i było tak samo.

Podłączyliśmy też playstation 3 do tego samego telewizora i z twardego dysku włączyliśmy film też w HD, ale tutaj o dziwo było wszystko dobrze, nie było żadnych pasków, więc problem nie leży na pewno w telewizorze tylko w moim laptopie. Sterowniki do karty graficznej (geforce 9600m gt) mam najnowsze, nawet zainstalowałem takie coś jak nvidia purevideo decoder, ale nic z tych rzeczy nie pomogło... Bez przerwy są paski. Jeszcze dodam, że mam zainstalowane AC3filter 1.63b, divx pro 8, CoreAVC(R) Professional Edition v2. Natomiast u mnie na laptopie ŻADNYCH pasków nie ma i to jest dziwne :(

W czym może być problem? Co jeszcze zainstalować, żeby się tego pozbyć?
Wybaczcie, że w złej kategorii to pisałem, teraz już powinno być dobrze.
Pomożecie? ;)

Do góry