Sharp 40LE705EV czy Toshiba 40SL733

Robertsonnh

New member
Witam. Czytam to forum od dłuższego czasu i juz zdecydowałem że chciałbym któryś z w/w TV LED.
Jednak nie wiem który.

Za SHARPEM przemawia to że ma:
-krótszy czas reakcji
-pobiera mniej prądu od Toshiby

Za Toshibą:
-nowszy model
-200zł tańszy od Sharpa

Czy mógłby jeszcze ktoś coś doradzić. Nadmieniam że bede miał TV HD i często bede oglądał sport.

kapsell

Active member
Bez reklam
Jaka odl od ekranu? Ile masz kasy? Duzo swiatla? Zaden z argumentow ktory podales za kazym z modeli nie ma praktycznie zadnego znaczenia.

Robertsonnh

New member
Witam ponownie.
Trochę mnie dziwi że podane przezemnie dane nie mają znaczenie skoro nawet w poborze prądu różnica jest znacząca
Sprawa wygląda tak :
odległość od ekranu ok 3 metry(choć może być więcej albo mniej bo mam dużo miejsca)
Mam zamiar go kupić do salonu który jest dość duży, w dzień przebija się słońce do pokoju
Kupię platforeme cyforwą i mam zamiar ogladać programy w HD (głównie sport) - innych urządzej raczej nie zamierzam podpinać
TV będzie na wprost oglądającego
Oglądam wieczorem 70% w dzień 30%
Jeżeli chodzi o kase to max.3500zł ale biore pod uwage tylko te dwa modele.
Brałem również pod uwage plazme Panasonica TX-P42G20E ale odpadł z uwagi na pobór prądu który jest dla mnie ważny ponieważ TV bedzie bardzo często używany a tutaj przewage ma Sharp. Jeżeli się myle to proszę o sprostowanie
Chętnie wysłucham wszystkich opini pozdrawiam

Ostatnia edycja:

kapsell

Active member
Bez reklam
40" to bedzie malo 46" bylo by optymalnie, wstrzymalbym sie z zakupem na twoim miejscu, i dozbieral kasy.
czas reakcji - bajki "marketingowe" najczesciej, wazniejsze procesory ruchu i inne systemy - oba tv sa tu mocne
pobor produ - ok roznice sa, ale dla twojej kieszeni praktycznie nieodczuwalne.
Ja to widze tak:
Toshiba:
+ MetaBrain i Resolution +
- podswietlenie led edge
Sharp:
+podswietlenie Full led

Ja stawiam na Sharpa.

Do góry