Witam , od ponad roku jestem posiadaczem telewizora plazmowego LG 42px3rv-za. Od jakiegoś czasu zauważyłem że na ekranie pojawiają się 2-3mm paski na górze i dole są one nieregularne uzależnione od jasnosci treści obrazu . Uznałem to za wadę i zgłosiłem do serwisu centralnego w Warszawie , po dwóch dniach był u mnie technik i od tego się zaczeło , najpierw pan "technik" próbował wszystkich możliwych regulacji obrazu ale bez efektów poprawy , próbował także ustawień serwisowych no i w końcu stwierdził że faktycznie tak być niepowinno . Telewizor został spakowany w orginalne opakowanie i tu szok! , pan "technik" zapakował telewizor do bagażnika swojego auta na płasko w bagażniku co jest niedopuszczalne przy przewozie tv plazmowych ( jest ostrzeżenie na opakowaniu ) na moje sugestie że nie powinien tak przewozić odparł "że nic mu chyba nie będzie". Po kilku dniach dzwoni do mnie pan "technik" i stwierdza że tv jest sprawny i że tak ma być "ten model tak ma" i jeszcze próbuje mi wcisnąć że "to jest taka przypadłość tego konkretnego modelu" , oczywiście nie zgodziłem sie na takie załatwienie sprawy i zadzwoniłem do serwisu centralnego , tam zapropowano mi abym złozył reklamację na serwis przez email . I teraz mam pytanie czy ktoś miał już taki przypadek z tą konkretną wadą bo niewiem jak postępować dalej , zaznaczam że telewizora jeszcze nie odzyskałem i nie zgodziłem sie na odbiór dopóki nie bedzie sprawny.