serce (ue65ju6400) czy rozum (ue55h6400), a może coś innego?

M_Piotr

New member
Czołem proszę o radę:

najpierw planowałem samsunga ue65ju6400 (model ue65h6400 raczej już niedostępny) 7,3 tys , ale potem przyszło otrzeźwienie, czy nie kupić dwa razy tańszego ue55h6400 raptem 3 tysiące.

Ewentualnie inne opcje wchodzą w grę

Co radzicie?

1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 35 m2
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 3,5
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 3-4
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? Najczęściej na wprost, czasem siedząc, czasem leżąc.
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Wisiec
6.Jak słońce świeci w pokoju ? duże okna tarasowe na wprost tv (południe), za siedzącymi na kanapie, od strony zachodniej również okna tarasowe, ale nie bezpośrednio przy tv
7.Jaki masz obecnie telewizor ? Samsung UE40F6400
8.Co chcemy aby telewizor posiadał? HDMi, usb
9.Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? nc plus
10.Jakie urządzenia ? xbox, dysk z filmami
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? 5 godzin
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? obojętnie, ale przy takim nasłonecznieniu to raczej chyba matowa
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? sport, kino
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? niekoniecznie
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % 30%
16.Preferencje co do marki ? samsung, choć jeśli są lepsze modele w tej samej cenie to nie jestem ortodoxem
17.Preferencje co do wielkości? 55-65
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? -
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? wieczorami
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 7000
21.Czy telewizor ma mieć 3D? obojetnie

Liter1979

Member
Bez reklam
Mając taką kwotę do wydania zawsze wybrałbym więcej cali !!! Tym bardziej przy tym modelu !!! 65 robie wrażenie, 55 po góra 2 tygodniach będzie się wydawał malutki, i będziesz żałował że nie kupiłeś "kolosa" ;) :)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Dokładnie też sięgałbym po wielkość 65". W klasie możesz sięgać po Philipsa 65pfs7559 z potrójnym ambilightem i subwooferem .

wojcik_dan

New member
Nie rezygnuj z 65". Ja też czegoś szukam i faktycznie h6400 byłby idealny ale się skończyły. Narazie z nowych to chyba Sony W855c i no właśnie do 8tyś. żadnej alternatywy. Może jak wyjdą nowe Philipsy.

magg

New member
Jaki input lag ma ten pus7600 i czy ma 4:4:4? bo w 55 bym go bral. Lepszy od samsunga ju7000?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Do góry