Schwaiger DSR575 HD & Schwaiger DCR600

Sajgonn

New member
Witam, znajomy ma do sprzedania te dwa odbiorniki:

Schwaiger DSR575 HD
Schwaiger DCR600

Nie znam się za bardzo więc proszę o pomoc.

1. DSR575 to odbiornik wyłącznie satelitarny bez możliwości odbierania naziemnej tv? Czyli podłączam go do talerza i odbieram to co jest za free przez satelite?

2. DCR600 to odbiornik kablowy, co to znaczy w ogóle? Mam u siebie Vectre i mogę go sobie podłączyć zamiast zwykłego dekodera SD albo dodatkowo w jakimś celu? (tylko nie ma tu miejsca na tą szeroką kartę od kablówki) Czy naziemna będzie działać?

Dzięki

Sajgonn

New member
Podłączyłem DCR600 w domu do Vectry. Na automatycznym wyszukiwaniu wybieram "blind scan" (reszta to operatorzy niemieccy:Kabel Deutschland, Kabel Baden-Württemberg, Unitymedia gdzie nic nie znajduje.Kraj tylko Niemcy do wyboru, nie można wejść w tą opcje bo się nie podświetla...) i szuka dobrą godzinę. Znajduje wszystkie kanały jak na oryginalnym dekoderze SD ale niestety działa tylko część z nich (40-50 w tym kilka w HD), reszta jest niby kodowana :/

Macie jakieś pomysły aby działało wszystko ? Może dlatego, że nie ma wejścia na tą szeroką kartę od kablówki? Tylko coś tam niby działa ale nie wszystko...

Do góry