satelitki do montażu na ścianie

GSJP

New member
Witam szanownych
Przygotowuję się powoli do wykańczania nowego mieszkania. W związku z tym pojawił się problem głośników satelitarnych.
Póki co dysponuję zestawem 5.1 (na tyłach Tonsile, z przodu DB Dynamics, sub Yamachy, center technics).
Chciałbym jednak zmienić zestaw na 7.1 przy czym interesują mnie jakieś płaskie kolumny satelitarne do powieszenia na ścianie (np. TAGA – grubości około 7cm - Jamo A500)
Ew. drugim rozwiązanie jest wmontowanie głośników satelitarnych w sufit podwieszany. (konkretnie w taką „półkę” z kartongipsu podwieszoną kilkanaście centymetrów pod sufitem, w której będzie też oświetlenie).
Czy to drugie rozwiązanie ma w ogóle jakiś sens? Czy da się z tego uzyskać fajną jakość (w końcu to głośniki efektowe).

Czy znacie jakieś inne kolumny / głośniki do powieszenia na ścianie (jak najbardziej płaskie – a dające ładny dźwięk – tak do 600 – 700 PLN za parę) ?

Z góry dzięki za pomoc

GSJP

New member
Dzięki za odpowiedź.
Bardziej mi chodzi o efekt - czy granie jest przyzwoite ? Chodzi mi o coś takiego: minhembio.com / elarn / 243095#297176 (zdjęcie 4 i 6) głośniki typu in-wall zamontowane w takiej "półce" z karton gipsu, skierowane do dołu
versus głośniki naścienne np Jamo A500 zawieszane na ścianie.

Do góry