Adam80, jak wrażenia? Co na nim najczęściej oglądasz? W jakiej rozdzielczości? Czego brakuje w tym TV? I jak długo go masz [emoji4]
Pewnie niczym bo na stronie SAMSUNGa pełna nazwa to UE55MU6102KXXH - te końcówki są czesto mniej lub bardziej pomijane przez dealerów gdzie np ostatnia "2" oznacza europę albo polskę "K" oznacza kolor czarny "W" biały itp.DziękiJeszcze jedno pytanie do was.
Sprawdzam na stronie internetowej i zauważyłem jedną literę w nazwie co mnie teraz bardzo zastanawia, a głównie chodzi o to:
- w Media Expert jest tak "Telewizor SAMSUNG LED UE55MU6102"
- w Media Markt jest tak "Telewizor SAMSUNG UE55MU6102K"
Chodzi mi tutaj o tą literę "K" na końcu, czymś to się różni czy są to te same telewizory. Dodam też, że po wejściu na główną stronę Samsunga ten model przekierowuje mnie właśnie na te 2 aukcje.
Pozdrawiam
Kuba
Jest bardzo dobrze, nie ma się do czego przyczepić, telewizor ma nawet Audio bluetooth - choć na stronie samsunga twierdzą że nie obsługuje, ja go używam jako monitor komputerowy, i do kablówki na module CI+,opinia dotyczy modelu z matrycą VA, mam też zeszłoroczny 49KU6400 na matrycy SVA z podświetleniem krawędziowym - ale to już nie ta czerń. kubaax242 ja mam z mediamarkt z literką K na końcu - może dlatego obsługuję Audio bluetooth ?
To chyba jak z grą w totka, znajomemu akurat siadła matryca dwa miesiące po gwarancji.
Dotykając matrycę VA (najlepiej płasko pazurem) na jasnym tle na chwilę pozostaje czarny ślad, na IPS nic się nie dzieje. Na VA pod kątem obraz traci kontrast - ale w sklepie na materiałach demo przy ustawieniach sklepowych można się pomylić, warto by też sprawdzić czy TV z wystawy i wydawany jest z tej samej serii.