Samsung UE55J6200 dźwięki

Yoggi

New member
witam wszsytkich,
na wstępie chciałbym się przywitać ze wszystkimi użytkownikami forum.
Mój pierwszy post dotyczy niedawno zakupionego telewizora Samusng UE55J6200 a mianowicie dźwięków wydawanych przez telewizor. Podcza podgłaśniania telewizora słyszalne są dźwięki w postaci tzw. cykania. Zwróciłem na to uwagę w momencie gdy pojawił się problem z brakiem dźwięku praktycznie na wszystkich kanałach poza jednym - TVP1- bardzo dziwny przypadek. Zresetowałem ustawienia dźwięku i niby wszystko wróciło do normy poza tym dziwnym "cykaniem" którego nie kojarzę wcześniej. Stąd moje pytanie zwłaszcza do użytkowników tego telewizora czy to normalne? Co mogłobyć tego przyczyną?

Ostatnia edycja:

digitalus

Banned
Witam.
Jedyne rozwiazanie to zglosic telewizor do naprawy. Nie czekac bo moze byc gorzej a samsunga wiecej nie kupowac. Na stronie consumeraffairs samsung ma najwiecej negatywnych komentarzy l ludzie boja sie juz samsunga kupowac bo telewizor jest wybuchowy doslownie.

http://www.consumeraffairs.com/home_electronics/samsung_tv.html?page=16

I have a Samsung Smart TV 3D Model: UE40D6100-SWXXH bought 2 years ago (out of warranty already); one week ago while I was at home, the TV base exploded and the shards flew all over the house and almost injured my baby-boy (one month old). I was very scared about and morally affected. I tried to contact Samsung for an expertize. The feedback was that they might replace the TV base, but this is not an option for me. How can I know that the TV base won't explode again?! No idea how to continue here. Is there a way to obtain from them a valid expertize?

Ostatnia edycja:

Rafal7

Banned
Poważnie, te Samsungi są aż takie złe?
Kurde ja miałem D5500 przez trzy lata i nic mu nie było, sprzedałem go i chodzi do dziś , rok temu kupiłem h 6400 i też mu nic nie dolega.

digitalus

Banned
Poważnie, te Samsungi są aż takie złe?
Kurde ja miałem D5500 przez trzy lata i nic mu nie było, sprzedałem go i chodzi do dziś , rok temu kupiłem h 6400 i też mu nic nie dolega.
Przeciez sa zdjecia w watku na zagranicznej internetowej stronie.Podstawa w samsungu eksplodowala.Popyt na samsunga jest bardzo duzy , nic sie nie stanie jesli jedna osoba zrezygnuje z kupna samsunga.

samsung-tv_16050.jpg

Ostatnia edycja:

digitalus

Banned
Na poczatku tez tak myslalem ale negatywnych komentarzy jest bardzo duzo.Komu by sie chcialo pisac , robic zdjecia i niszczyc telewizor.Zdjec jest wiecej , duzo defektow i bubli samsunga.
Bubli samsunga jest coraz wiecej.
Polski przyklad w linku nizej.

http://www.komputerswiat.pl/artykul...is-probuje-naciagac-samsung-sie-tlumaczy.aspx

Starszy podobny przyklad.
http://www.hdtv.com.pl/forum/samsung/117632-ps51e550-zaprogramowany-na-samouszkodzenie.html

Aż założyłem konto dla tego tematu ponieważ moja historia jest bardzo podobna. Też jestem (już nie)szczęśliwym posiadaczem telewizora PS51E550. U mnie historia jest taka, że kupiłem go pod koniec września 2012. Pierwsza usterka pojawiła się na przełomie stycznia/lutego 2013. Obraz nagle znikał i zostawał sam dźwięk. Serwis wymienił płytę główną i od tego czasu problem ten się nie pojawił. W grudniu 2013 po lewej stronie pojawił się pionowy pasek martwych pikseli. Serwis wymienił matrycę. Wszystko było ok. do sierpnia 2014 (miesiąc przed końcem gwarancji) kiedy pasek martwych pikseli pojawił się po prawej stronie ekranu. Kolejna wymiana matrycy. Tak z ciekawości zapytałem czy na część zamienną jest dawana gwarancja bo gdzieś w kościach czułem, że może się to powtórzyć. Oczywiście nie ma żadnej gwarancji. I nadszedł koniec marca 2015, gdy znów po lewej stronie pojawił się pasek martwych pikseli. Tak więc jestem teraz w czarnej d**** po wydaniu ponad 3k na TV.

Dziś spotkało mnie to samo w tym telewizorze - pionowy pasek po prawej stronie ekranu - na niebieskim tle jest czarny a na czerwonym i zielonym świeci jakby na niebiesko.
Oczywiście TV jest 3 miesiące po gwarancji :/

Niestety ale według Samsunga jak i serwisu nie ma czegoś takiego jak gwarancja na wymieniany element.
Kolega waszek_rmc miał niesamowitego fuksa, który niestety nie jest regułą.
Samsung w warunkach gwarancji wydłuża ją tylko o taki czas, jaki TV spędził w serwisie. A że TV najczęściej jest naprawiany u klienta w domu - nici z przedłużenia gwarancji...
Ja już się pogodziłem z tymi 3 paskami na ekranie, póki co nie zmieniam jeszcze TV, bo tak bardzo nie razi w oczy no i szkoda mi kasy. Ale na pewno następnym zakupem nie będzie Samsung

No to bida, tylko czekac aż pasków wyskoczy więcej i zmieniać telewizor :/ Samsunga to bym za ja..a powiesił za taki bubel !

Ostatnia edycja:

Rafal7

Banned
Ale na mnie te opinie nie działają :)
Ja wiem co mam robić i co kupować, zasada jest jedna.Jak się dba tak się ma.

Yoggi

New member
Panowie,
odbiegacie od tematu. Proszę o konstruktywne, merytoryczne i na temat odpowiedzi.
Co do dźwięku to jak pisałem wcześniej niby wszystko powróciło do normy poza tym cichym "cykaniem" podczas stopniowania/podgłaśniania telewizora bo nie zwróciłem uwagi czy tak było od początku.

Ostatnia edycja:

digitalus

Banned
Odglos cykania moze pochodzic z zasilacza .Prawdopodobnie to pierwsze objawy uszkodzenia zasilacza.Najlepiej zglosic usterke bo moze byc jeszcze gorzej.Zasilacz w samsungach psuje sie bardzo czesto.Jesli nie wierzysz kliknij na linki nizej.

Szukaj- cykanie samsung - elektroda.pl

Naprawa telewizorw Wrocaw. Standardowe usterki telewizorw Samsung

jeden z cytatow z forum elektroda.

Samsung LCD LE nie załącza się do pracy główny zasilacz. Dioda ST-BY rytmicznie pulsuje słychać cykanie przekaźnika załączającego zasilanie dla głównego zasilacza. Zasilacz ST-BY pracuje prawidłowo. Pomiar elementów zasilacza głównego nie wykazał uszkodzenia. Proszę o pomoc w uruchomieniu tego telewizora. Pozdrawiam .

Ostatnia edycja:
Do góry