Samsung UE55es6800 Gubi zasięg

Uhahany

New member
Siema. Mam nowy tv Samsungue55es6800. Wszystko na początku pięknie udało mi się podłączyć do tv internet. I dekoder zaczął od tego momentu przerywać raz zanika obraz później leci i tak co chwile. Dzieje się to tylko gdy mam włączony router. Wie ktoś o co chodzi? Dzieki za odpowiedzi.
TV kablowa a dekoder przez wifi podłączony.

Uhahany

New member
dekoder vectra
internet netia
podłączenie nie znam się na tym zbytnio, ale o ile pamiętam jutro jeszcze raz sprawdzę jest to z dekodera ten kabel standartdowy video(taki duży)
i przejściówka chyba na hdmi
jutro sprawdzę, ale chyba coś takiego

tdx

New member
Bez reklam
opłacało się brać kablówkę w vectrze a neta w netii??
Tak tylko pytam

Rozumiem że kabel z vectry masz podpięty do dekodera a później kablem HDMI to TV

Internet masz przez model i do TV przez wifi czy po kablu?

Uhahany

New member
internet mam w innym pokoju w ogóle niż ten tv i jak odpale routera to od razu gubi sygnał
ta w vectrze jest kabel video później video w przejściówke na hdmi
w tym tv nie ma wejścia video nawet chyba
a internet najpierw z vectry chyba mieliśmy, a później oni coś tam sprzedali i przenieśli nas do neti i tyle. coś takiego się popytam bo nawet zbytnio tym się nie interesuje
był już spec co powiedział, że sygnał z vectry słaby i poszedł. A jak to się ma do internetu to nie mam pojęcia.

tdx

New member
Bez reklam
Moze po prostu odpowiadaj na pytania tak lub nie co? :)

INTERNET masz z netii?
Masz router z netii?
Internet w tv masz po wifi?

Wysłane z mojego GT-I9100

tdx

New member
Bez reklam
A dekoder masz z vetctry wiec nie ma tu żadnego związku pomiędzy 1 a 2 jeśli wyłączysz router to tv nie ma netu. Jak bez tego chodzi dobrze to wyłącz wifi w TV i zobacz czy nawet gdy włączony jest router w TV obraz idzie dobrze.

Jeśli tak coś jest z TV jeśli winny jest router

Uhahany

New member
no już sprawdzałem, że tylko jak router jest włączone ścina.
raz był jakiś spec i powiedział, że sygnał z vectry jest słaby.
czytałem, że jakoś w tym panelu sterowania dla serwisu smart tv da się wyłączyć całkowicie wifi w TV. Myślisz, że może to pomóc? Wchodziłem raz w ten panel, ale trochę skomplikowane.
myślę czy by nie spróbować podłączyć bezpośrednio routera do TV i podłączyć przez kabel.
dzięki za odpowiedzi

Uhahany

New member
no już sprawdzałem, że tylko jak router jest włączone ścina.
raz był jakiś spec i powiedział, że sygnał z vectry jest słaby.
czytałem, że jakoś w tym panelu sterowania dla serwisu smart tv da się wyłączyć całkowicie wifi w TV. Myślisz, że może to pomóc? Wchodziłem raz w ten panel, ale trochę skomplikowane.
myślę czy by nie spróbować podłączyć bezpośrednio routera do TV i podłączyć przez kabel.
dzięki za odpowiedzi
a i jeszcze jedno w tej normalnej chyba analogowa to jest, to nie mam żadnych zakłóceń
a w vectrze na takich programach jak tvn czy tvp też nie ma zakłóceń. Na niektórych są, na niektórych nie.

Uhahany

New member
bump
a i jeszcze dodam ze mam 4 tv na swoim pietrz. a siedem w calym domu
ten samsyng jest ostatni podlaczony pod kabel
chyba bede musial zadzwonic do jakiegos specjalisty. ale nie wiem kto sie tym zajmuje

Uhahany

New member
nie mam czegoś takiego
mam ustawienia sieci sieć i szuka automatycznie
teraz zauważyłem, że jak wyszukuje mi wifi direct to obraz nie scina

tdx

New member
Bez reklam
bo wtedy twój TV nie łączy się z routerem choć dalej nie wiem jaki ma to związek ;)
Menu→Sieć→Ustawienia sieci

Do góry