Witam,
czy powyższy model posiada matrycę 120Hz czy 60 Hz? Sprzedawca udzielił mi info że 120 tym czasem według displayspecyfications jest 60Hz. Czy to możliwe że w zależności od rozmiaru były montowane różne matryce. Czytając reportaże z prezentacji modeli samsunga na 2017 np na TVTEST czytamy cytat
MU7000
Najtańsza seria zaawansowanych telewizorów 4K. Płaskie ekrany, matryce 120Hz, szeroka paleta barw, HDR wyższej klasy, funkcje Smart.
Przekątne: 49, 55, 65, 75 i 82 cale.
Ta seria zastępuje znakomitą ubiegłoroczną KS7000.
Tym czasem to chyba nie do końca prawda. Zapytałem o powyższy parametr Samsung Polska na co otrzymałem informację cytat
... dane o które Pan prosi nie są podawane, ponieważ w TV zastosowanych jest wiele funkcji poprawiających jakość obrazu.
Dlatego też podczas wyboru TV proszę kierować się wyłącznie wskaźnikiem PQI. Model Z serii MU7042 posiada wartość PQI na poziomie: 2000.
W związku z powyższym zastanawiam się skąd te informację że modele MU Serii 7 posiadają 120 Hz matryce, bo wskazywałoby że nie wszystkie. Dodatkowo ciekawe czy to zbieg okoliczności ale modele serii 7 nie są dostępne na stronie Samsunga żeby sprawdzić ich specyfikację.
Co do panelu to na stronie samsunga żadne modele MU 49'' w opcjii panel 10 -bit nie mają 'tak' co by wskazywało że najwyraźniej wspomniane 8bit+frc więc chyba to nie błąd na displayspecifications. Tylko jeszcze zostaje kwestia ile Hz jest matryca we wspomnianym modelu?
Pozdrawiam