Samsung UE46F6640 - parowanie z tel. i prawidlowe podlaczenie z kinem domowym

biaggi0303

New member
Witam,

prosze o Wasza pomoc w powyzszym temacie. Jestem swierzym posiadaczem TV Samsung UE46F6640. W domu mam go podlaczonego za pomoca kabla do modemu (ktory pelni takze funkcje rutera wi-fi), do tego posiadam smartfona Samsung Galaxy SII (android 4.1.2). W jakis sposob sparowac oba urzadzenia? Chodzi mi o to, ze jak jestem w domu to lacze sie telefonem za pomoca wi-fi. Chcialbym miec mozliwosc przegladajac zdjecia wyswietlic je na ekranie TV, podobnie z filmami np z Youtube. W jaki sposob to skonfigurowac? Potrzebna jest jakas konkretna aplikacja? Trzeba ustawiac cos za kazdym razem w TV czy smartfonie, czy wystarczy raz i wtedy oba urzadzenia beda sie "pamietaly"?

Drugi temat dotyczy prawidlowego polaczenia telewizora z dekoderem i kinem domowym. W opcjach TV mam zaznaczone korzystanie z glosnikow zewnetrznych i wszystko jest OK. TV mam polaczony z dekoderem a dzwiek "idzie" przez aplituner i glosniiki z kina domowego. Problem pojawia sie w momencie gdy korzystam z Smart Hub. Wlaczajac np film z Youtube czy korzystajac z aplikacji TVN Player dzwiek dobiega z programu telewizyjnego, ktory przed chwila ogladalem a nie z aplikacji. Jak to prawidlowo podlaczyc, lub co zmieniac zeby dzwiek plynal z glosnikow zew. zarowno ogladajac TV i korzystajac z Smart Hub?

z gory dzieki za pomoc! :)

/Maciej

tdx

New member
Bez reklam
Wystarczy żeby oba działały w tej samej sieci
W zakładce komunikacja w telefonie masz komunikacja i urządzenia w pobliżu (dlna) dajesz udostępnianie plików i TV zobaczy twój telefon

rozumiem że masz podpięty TV przez HDMI w TV pasz wpięty w gniazdo HDMI oznaczone ARC?

Do góry