samsung ue46es6300

jakubkl

New member
Witam. Chcę kupić telewizor. Moje typy to lg47lm620s i samsung ue46es6300. Czym różnią się te telewizory? Który jest lepszym wyborem? Zaznaczam że głównie zależy mi na jakości obrazu, funkcjach multimedialnych a 3d to dla mnie tylko taki dodatek "od święta". Bardzo proszę o radę. Pozdrawiam

tdx

New member
Bez reklam
Witam. Chcę kupić telewizor. Moje typy to lg47lm620s i samsung ue46es6300. Czym różnią się te telewizory? Który jest lepszym wyborem? Zaznaczam że głównie zależy mi na jakości obrazu, funkcjach multimedialnych a 3d to dla mnie tylko taki dodatek "od święta". Bardzo proszę o radę. Pozdrawiam
ue46es6300 to mało znany TV u nas 40-inch ES6300 Series 6 Smart 3D Full HD 1080p LED TV | UE40ES6300U - Samsung UK - TECH SPECS

w stosunku do LG bardziej wysoko połyskowa matryca, wbudowanie wifi
Lepszy samsung

pebe86

Member
Bez reklam
Mam podobny dylemat i skłaniam się ku Samsungowi.
Miałem okazję porównać oba telewizory obok siebie i moje spostrzeżenia są następujące: oba tv na ustawieniach fabrycznych, w Samsungu wyraźnie lepszy obraz (kolory bardziej nasycone).
Czytałem, że w LG sporo zależy od ustawień bo fabryczne są beznadziejne, więc to warto mieć na uwadze. Aczkolwiek różnica duża.

Samsung ma najbardziej rozwinięte na rynku Smart TV, w LG sporym plusem jest pilot Smart Magic (choć dostępny w tym tv jako opcja, więc trzeba ok. 200 zł dołożyć). Kolejny minus LG to brak TVN Player (choć ma być), który ma OGROMNĄ bibliotekę fajnych programów (wiem, mała kryptoreklama ale taka prawda ;)
Stylistycznie oba tv wyglądają bardzo nowocześnie, są cieniutkie, w LG ramka wokół TV jest większa.
W 6300 jest tak jak kolega wyżej wspomniał wbudowane WiFi.

Reasumując- mój wybór pada to Samsung, choć na pewno nie jest to tv bez wad. Choć o istnieniu większości tych wad dowiedziałem się dopiero z forum, wcześniej na większość z nich pewnie nawet nie zwróciłbym uwagi ;)

Do Tdx- na jakiej podstawie stwierdzasz że Samsung ue46es6300 to u nas mało znany telewizor? Bo moim zdaniem w sieci opinii o nim (lub o bliźniaczym es6100, który różni się tylko brakiem tunera SAT) całkiem sporo, ponadto w tej chwili chyba leci reklama TV gdzie Saturn reklamuje go za 3799 zł, z ratami 0%.

Ostatnia edycja:

tdx

New member
Bez reklam
Samsung wypuszcza modele partiami
Na początku z serii 6xxx były tylko 6100 i 6800
później pojawiły 6710 i 6900 itp
niektóre modele przeznaczone są tylko dla poszczególnych sieci sklepów np MM/Saturn/Media Expert czy Euro
Nawet na stronie samsunga PL nie ma tego modelu tylko jest 46es6340

jakubkl

New member
Okey! Zakup zrobiony. Tyle że żaden z tych dwóch a plazma lg 50lm680. Nie wiem czy to dobry model czy nie ani jakie ma opinie ale obraz jak dla mnie super! Zobacze jak się będzie sprawować ale narazie to codziennie nie mogę się doczekać wieczornego seansu:D Odbijający ekran to u mnie nie problem bo w dzień tv nie gra, no chyba że w weekendy.

Do góry