Samsung UE42F5500 brak głosu z USB

Krzychu.78

New member
Witam wszystkich.
Tydzień temu zakupiłem telewizorek taki jak w temacie Samsung UE42F5500 telewizorek wydaje się ok, ale do konkretów problem pojawił się po dwóch dniach użytkowania.
Telewizorek podłączyłem do wierzy Diora przez złącze scart – cinch by mieć lepszy dźwięk i wszystko ok. dźwięk piękny jak i z programów antenowych tak jak i z przeglądarki czy USB, ale nie na długo po dwóch dniach dźwięk znikł z USB i przeglądarek najprawdopodobniej w między czasie telewizorek pobrał sobie aktualizację i być może tutaj jest powód…..
Dodam jeszcze tylko że przywrócenie ustawień fabrycznych tzw reset nic nie daje.
Czy ma ktoś podobny problem i wie jak go rozwiązać?????
Proszę o pomoc i z góry dziękuję.

Ostatnia edycja:

tdx

New member
Bez reklam
Jesteś pewny tego co piszesz?
Żadem samsung (pisze o seriach D/ES/F) podłączając w sposób analogowy (czyli przez przelotkę scart) nie wydawał dźwięku ani z USB ani ze smarta, ani z np tunera podłączonego po HDMI tylko po DVB-T....

Krzychu.78

New member
Witam ponownie.
Jestem pewny że dźwięk był do momentu pobrania aktualizacji.
Nie wiem jak jest czy też było z HDMI ale USB i SMART na 100 % śmigało.
Z Youtube słuchałem teledysków całą sobotę a w niedzielę już była lipa.
Pozdrawiam.

tdx

New member
Bez reklam
Sprawdzę to jutro (dziś mam wolne) mam nieaktualizowany 42F5500 to Ci napisze ale naprawdę tak jak Ci napisałem po tej przelotce co masz powinien iść dźwięk tylko z dvb-t/c.

Krzychu.78

New member
Ok sprawdź jak masz możliwość byłbym wdzięczny. Ja osobiście dzwoniłem do serwisu RTV ale oni kierują mnie do serwisu Samsunga by zfleszować pamięć a problem tkwi w tym czy w serwisie Samsunga będą chcieli to zrobić.
Pozdrawiam.

Do góry