Samsung UE40H6200 vs LG 39LB650V

kreisik

New member
Witam serdecznie, planuję kupić sobie telewizor i przeznaczone mam na niego ok. 1700zł.

Przeglądając pobliskie sklepy zaciekawiły mnie 2 modele telewizorów

Samsung UE40H6200
oraz
LG 39LB650V

Chciałbym się dowiedzieć, który z tych dwóch telewizorów wypada lepiej na tle drugiego.
Ważne dla mnie jest funkcjonalność Smart TV.

Odległość od telewizora to około 3.5m zatem ciekawi, który z tych wyżej będzie miał lepszą jakość obrazu, a również jakość 3D.

Jednak jeśli chcecie polecić inny telewizor to preferowałbym tylko jeszcze takie marki jak Sony czy Panasonic, ale to już wyższa półka i nie wydaje mi się żeby w takiej cenie znaleźć podobny funkcjonalnie.

Moje podstawowe wymagania odnośnie telewizora:

wyświetlacz 39-42 cale
3D
WiFi
Smart TV

Opcjonalnie miło widziane było by "sharowanie" obrazu na inne urządzenia jak smartfon czy laptop (wydaje mi się, że podane wyżej przeze mnie te modele posiadają to).

I tak krótkie pytanie - posiadając skypa - telewizor ma wbowany mikro? i czy dokupiona kamerka musi być konkretnie firmowa? czy wystarczy jakaś zwykła za około 50zł?

jacekcy

New member
Odległość 3,5 metra. Jeśli masz warunki (miejsce na ścianie, wnęce, czy szafce), to zdecydowanie powinieneś kupić nieco większy TV. Nawet jeśli miałbym dozbierać odrobinę kasy, to wykazałbym odrobinę cierpliwości i mierzył w 47-48 cali.

Jednak to TWOJA kasa --> decyzja --> TV --> przyjemność jego eksploatowania

Ostatnia edycja:
Do góry