SAMSUNG UE40ES6800 czy Philips 40PFL5507K

RRR_

New member
Witam Wszystkich!!!

Jestem nowy na forum więc proszę o wyrozumiałość, za co z góry dziękuję.

Jak w temacie zastanawiam się nad wyborem tv z 3D do 3000zł po między:
SAMSUNG UE40ES6800
Philips 40PFL5507K
Przyznaje że samsung bardziej mi się podoba, ale głównie zależy mi na obrazie i wytrzymałości. Obecnie posiadam grundiga 29" arcanci 72.
TV będzie stał w pokoju 25m^2, przed ścianie z 2 oknami(pomiędzy,filar 60cm). pokój w prostokącie więc tv oglądany będzie na wprost i z kąta ok 45/50stopni. Odległość od tv 3-3,5m. TV nie będzie wykorzystywany do gier.
Z góry dzięki wszystkim za pomoc!

Karpaj

New member
Bez reklam
Philips ma lepsze skalowanie. Budżet starczył by nawet na 46" wersję tego modelu - a przy tej odległości mogła by się taka przydać.

RRR_

New member
OK! Dzięki za odpowiedź. A może macie koledzy jakieś inne propozycje? oprócz wifi i dobrego obrazu żadnych specjalnych wymagań nie posiadam.

RRR_

New member
Jeszcze jedno pytanko. Na forum dobrą opinie czytałem także o Philips 42PFL 6007. Jak jest z tym ambilight-em? Dawało by to jakiś efekt w moim przypadku, gdy tv nie wisi a za nim są firany na całej ścianie? Oprócz tego niczym się on chyba nie różni od 40PFL5507K. Samsunga nadal biorę pod uwagę ale już mniej.

Karpaj

New member
Bez reklam
Jeszcze jedno pytanko. Na forum dobrą opinie czytałem także o Philips 42PFL 6007. Jak jest z tym ambilight-em? Dawało by to jakiś efekt w moim przypadku, gdy tv nie wisi a za nim są firany na całej ścianie? Oprócz tego niczym się on chyba nie różni od 40PFL5507K. Samsunga nadal biorę pod uwagę ale już mniej.

No to dawały by jakiś efekt, ale mocno ograniczony - bo musi być sciana, żeby to było efektowne.
Seria 6 od serii 5 różni się tym, że w tej pierwszej mamy lepszy procesor graficzny, menu i smart tv szybciej działa, a także zmienił się rodzaj 3d - z aktywnego na pasywne. Seria 6 wygląda też zdecydowanie ładniej.

Zobacz jeszcze ew. Toshibę TL938 / TL939, najnowszy telewizorek na rynku, własciwie od 2tygodni dopiero, ale póki co wszyscy którzy kupili są bardzo zadowoleniu z jakości obrazu.

RRR_

New member
TV super tylko mam dylemat. Rozmawiałem z kolegom który ma philipsa z ambilight i mówił że aby to dawało efekt, to tv musi być na ścianie lub bardzo blisko niej. U mnie jest to nie możliwe bo za tv są 2 okna. Dlatego doradzał mi aby kupić jakiś tańszy model bez tej funkcji. Nie ukrywam że ten tv przypadł mi do gustu i gdyby nie to to pewnie bym już go miał.

Do góry