SAMSUNG UE32F5500 vs Panasonic TX-L32E6E

Fuzbal

New member
Witam.

Planuje kupić nowy TV (LED?) a stara toshibę32 wywieźć na działkę :E Może zacznę od tego co denerwuje mnie w obecnym tv - nie czyta żadnego formatu napisów, nie odpala mojego dysku zew., jakość obrazu w sumie tyłka nie urywa (w 2 pokoju stoi plazma Panasa i tam jest konkret) hmm i chyba tyle. Smarty szczerze mówiąc średnio mi są potrzebne, 3d tym bardziej... Zastanawiam się nad 2 konkretnymi modelami:

1. SAMSUNG UE32F5500

2. Panasonic TX-L32E6E

Który lepiej wybrać? Tv raczej nie będzie wykorzystywany do grania, głównie tv + filmy + czasami jakiś mecz. Najważniejsza jest dla mnie jakość obrazu no i fajnie by było jakby czytał napisy... :p Co do dźwięku i tak będzie na dodatkowych głośnikach więc akurat to jest mało istotne. Dodam, że lubie oglądać konkretny materiał BR itd.

Naczytałem się troche również o Philipsach ale jakoś nie jestem pewny co do nich.

scislyy89

New member
Więcej formatów odtwarza samsung, smarta też ma lepszego, kontrast będzie miał trochę lepszy, bo jest na matrycy VA.
Panasonic jest ładniejszy. Ma matrycę IPS, czyli będzie miał trochę gorszy kontrast, ale będzie miał lepszy obraz pod kątem.
W mediamarkcie powiedzieli mi, że lepszy obraz będzie miał panas, ale nie mogłem tego sprawdzić. Najlepiej jest samemu ocenić obraz.
Przy szybszych scenach i meczach możliwe, że będziesz widział mikro przycięcia z powodu matrycy 50Hz, ale nie ma co wymagać cudów od niższych modeli.
Poza tym w samsungu można sobie obejrzeć mecze z weeb.tv lub innego portalu.

Do góry