Samsung UE32F5500 LED TV - defekt z oprogramowaniu ?

digital87

New member
Idę do SmartTV --> odpalam np. Iplę --> menu zamiast odpalić Iplę, wychodzi ze SmartTV i przenosi mnie do pierwszej pozycji source (czyli DVB-T u mnie).

Zauważyłem, że takie coś dzieje się jak od razu po uruchomieniu TV chcę odpalić jakąś aplikację, albo chcę kolejną aplikację odpalić od razu po zamknięciu poprzedniej ... czasami też zanim aplikacja się odpali to pojawia się czarny ekran i dopiero po chwili "ładowanie w toku ...".
Wygląda to tak jakby TV potrzebował czasu żeby pomyśleć/nagrzać się.

Będe aktualizował firmware bo jeszcze tego nie zrobiłem, zobaczę co będzie ... ma też ktoś taki problem ?

Ostatnia edycja:

tdx

New member
Bez reklam
Zaraz po odpaleniu tv jak wlacze smarta to po 5-7 sec mam dostep do smarta ale u mnie to zwiazane jest z podlaczaniem sie do wifi

Mozesz zaktualizowac oprogramowanie zresetuj tez smart huba bo tak jak piszesz nie powinno byc

Wysłane z mojego GT-I9100

digital87

New member
Hmm też mam WiFi ... nie pomyślałem o tym, że TV musi załapać połączenie z routerem zanim odpali aplikację i może dlatego ją wywala ... :]

tdx

New member
Bez reklam
No za każdym razem po odpaleniu nawiązuje połączenie szybcej wstaje po lanie jeszcze szyciej po lanie ze stałym IP

digital87

New member
Po aktualizacji softu do 1109 'problem' występuje nadal - to normalne zachowanie ?

TDX - jaki masz model tv ? Spróbuj pls. odpalić jakąś aplikację od razu po włączeniu tv i daj znać.
Ja mam tak że nie muszę czekać na smarta po odpaleniu TV tylko jak nacisnę przycisk na pilocie to mam go od razu (a może to nakładka i pod nią się dopiero wszystko ładuje hmm ...)

tdx

New member
Bez reklam
Dopóki TV nie nawiąże połączenia po wifi aplikacje nie uruchamiają się bądź powodują wyjście....

TV odpala się w 5s i smart mogę odpalić od razu ale w 21s mam dostęp do wifi i dopiero wtedy działają aplikacje normalnie

Jak chcesz to przyśpieszyć to ustaw stałe ip

Ostatnia edycja:

digital87

New member
Hmm to OK :) - jeszcze inna sprawa, sorry za trochę offtopic ale da się zainstalować aplikację z poza SamsungAPPS ? Jeżeli tak to jak - normalnie z np. pendrive odpalić instalkę i się załączy tak jak w smartfonie ? Z tym, że chyba racze apk* nie da rady bo TV nie stoi na androidzie ... ?

Do góry