Samsung Smart TV 55es8000 problem z fotografiami

Kwasopijca

New member
Witam

Mam taki problem
od jakiegos czasu mimo najnowszego oprogramowania (rev 20009) nie moge otwierac zdjec.
Mimo ze sa normalnej wielkosci i typu jpg telewizor widzi je jako ikonki
i wyswietla je w rozmiarze 160x120 i informuje ze plik zajmuje kilka kb.
Bez wzgledu czym jest zrobiona fotografia -aparatem, telefonem itp problem jest taki sam.
Czy ktos wie jak ten problem rozwiazac ?
dodam ze mam drugi tv smamsunga seri 7 i te same fotki dzialaja normalnie.

Kwasopijca

New member
obojetnie jakie zrodlo jest sa ikonki tej samej wielkosci i pokazuje kazda fotografie jako 11,98 kb zamiast np 5 mb
nie moge narazie wstawiac linkof do fotek :/

Kwasopijca

New member
jednak tylko tak mam z dlna
fotki siedza na qnap 2 turbo i one sa wyswietlane jako ikonki
jak to naprawic ? i dla czego starszy tv widzi je normalnie ?

zzabek

Member
jednak tylko tak mam z dlna
fotki siedza na qnap 2 turbo i one sa wyswietlane jako ikonki
jak to naprawic ? i dla czego starszy tv widzi je normalnie ?
Kolego nie rozumiem o czym piszesz.
Ja nie mam żadnych problemów. Przez ''dlna'' telefon nokia n8 TV 46es8000 odtwarzanie zdjęć jak i nagranych filmów telefonem bez żadnych problemów.

Kwasopijca

New member
smart tv widzi fotki z sieci jako ikonki i w informacjach przedstawia je jako pliki 11,98 kb w rozdzielczosci 160x120 zamiast wielkosc 5 mb o wymiarach 4600x3456

natomiast jak to samo zdjecie podlacze przez usb to nie ma problemu i otwierane jest normalnie w normalnych wymiarach.

wstawilbym obrazek prezentujacy problem ale nie mam uprawnien niestety.

tdx

New member
Bez reklam
Czasami przeglądarka multimedialna potrafi się tak zawiesić że nie odświeża zawartości albo właśnie nie widzi plików przynajmniej na forum pisano już o takich przypadkach...

Spróbuj na qnap'ie założyć nowy katalog z kilkoma zdjęciami i zobacz czy tv je widzi

Kwasopijca

New member
nie pomaga ...
zresetowalem qnapa, stworzylem nowy folder dalem uprawnienia itp i to samo
starszy tv samsunga seri 7 widzi wszytko bez problemu i odpala fotki w zrzeczywistej wielkosci, natomiast smart tv seri 8 widzi je jako ikonki :/

nie mniej jednak chyba to musi byc cos z qnap skoro z dysku podpietego na usb problem znika :\

Kwasopijca

New member
no tak ale tu raczej zadnego zawieszenia nie ma
mam kilka tv w domu wszytkie w sieci i tylko smart tv ma problem i widzi zamiast sjec tylko ikony. Reszta TV w tym samym czasie normalnie moga otwierac z tego samego zrodla ?
o co chodzi zatem ?

Kwasopijca

New member
q51e.jpg

Kwasopijca

New member
dobra rozwiazalem problem polowicznie,
wyglada na to ze smart TV es8000 z jakiegos powodu nie czyta fotek poprawnie, udostepnionych przez server nas qnap na dysku zewnetrznym (podlaczonym pod qnap)
po przekopiowaniu folderow na dyski wewnetrzne problem ustepuje.
Nie odpowiada to jednak na pytanie dlaczkego inne starsze TV samsunga nie maja tego problemu i widze fotki z kazdej lokalizacji w sieci

Kwasopijca

New member
przyznalem full uprawnienia na wszytkie urzadzenia jakie sa w sieci w twonkymedia i smart tv teraz widzi fotki w normalnych rozmiarach, natomiast nie ma szybkiego podgladu w ikonkach :D
inne tv wszytko widza bez problemu :/
dziwne to ...
w ogole qnap cos spapral bo po ostatniej aktualizacji softu to jest jedna wielka kaszana wszytko skomplikowane :[

Do góry