Samsung s95b

kaper.1981

Member
Bez reklam
Zauważyłem dziwne zachowanie mojego tv , podczas oglądania treści z hdr np serialu pingwin. Po jakimś czasie podczas oglądania tv sciemnia obraz tak jakby tv wyłączał hdr i schodził do sdr. Jak ruszę pilotem aby podświetlić czas trwania filmu to hdr wraca, można to porównać do wygaszacza ale film leci i obraz jest widoczny ale staje się ciemny . Robiłem juz twardy reset ale problem wrócił. Wszystkie tryby eco i inteligentne są nieeaktywne , nie wiem co mogl bym zrobić .

kaper.1981

Member
Bez reklam
Widzę że nie doczekałem się jakiejkolwiek pomocy ale poszperałem na reddit i znalazłem pewien wątek dotyczacy mojego problemu. Dostepny jest pod tym linkiem .https://www.reddit.com/r/S95B/comments/1fo9q7b/samsung_s95b_turns_down_brightness_in_dark_scenes/
Mowi też o tym vincent w tym wideo .

kaper.1981

Member
Bez reklam
Ten model przecież ma 2 lata , rozumiem że nie każdy ma ten tv ale z tego co zrozumiałem to ta przypadłość trapi tv oled a na 100% qd-oled od Samsunga . Jedyn rada to wyłączyć to w menu serwisowym , czytałem test nowego modelu s95D i tam testujący również poruszył ten temat .

Do góry