SAMSUNG PS51D8000 czy UE46D7000

george193

New member
Zdecydowalem sie kupic nowy tv. Zalezy mi na dobrym obrazie i 3D. Tv bedzie sluzyl do ogladania telewizji(cyfra + HD)i filmow . Moglibyscie powiedziec mi ktory z tych dwoch telewizorow bedzie najlepszy? Wazne jest tez jaki maja sredni pobor mocy. Z gory dzieki za pomoc.

don111

Banned
najlepszy będzie jak największy
jeden to plazma a drugi LCD, różnice są w obrazie
jak lubisz filmy lub gry i masz komfortowe warunki do oglądania (nie jasne pomieszczenie lub wolisz oglądać w nocy) to plazma zapewni lepszą jakość obrazu
nie rozumiem tylko dlaczego pytasz o pobór prądu, wolisz kupić mniejszy telewizor i zapłacić o tysiąc zł więcej (za 5 lat może się zwróci) żeby mniej zużywał prądu ?

george193

New member
Z tym poborem mocy to jest tak bylem juz zdecydowany na plazme ale zobaczylem ze ma duzy pobor mocy wiec rozwazalem LED'a. Teraz jestem juz w 100% zdecydowany na plazme jeszcze 1 pytanko.. Samsunga PS51D8000 dostane za 5200zl a Panasonica TX-P50GT30E za 5000zl. Co sie bardziej oplaca? Ew. w gre wchodzi jeszcze Panasonic TX-P50VT30E ale z tego co wiem on chyba za bardzo od GT nie odstaje tyle ze ma 2 pary okularow w zestawie (podobnie jak wyzej wymieniony Samsung) a jest o ponad 1000zl drozszy..
EDIT:
Jednak w Samsungu PS51D8000 nie ma okularow w zestawie.

Ostatnia edycja:

don111

Banned
przy GT30 i Samsung D8000 można by się dłużej zastanowić, który wybrać
jeśli masz $ na VT30 to dylematu mieć nie musisz ;)
Samsung nieco lepiej spisze się w dzień od Panasonica (choć generalnie obydwie plazmy najlepszy obraz pokazują w zaciemnieniu), Panasonic ma trochę lepszą czerń (zarówno GT jak i VT)

george193

New member
Po przeczytaniu paru opinii wybierajac miedzy panasem a samsungiem bardziej sklanialbym sie do gt30 ale ten vt30 tez kusi pytanie czy roznice miedzy tymi telewizorami sa warte dolozenia 1000zl a nawet wiecej bo kupuje na raty..

don111

Banned
ja bym dołożył do VT30, same okulary są sporo warte (jak nie chcesz to można sprzedać) a to nie wszystkie różnice w obrazie i dostępnych funkcjach (choć nie są one duże)

czeski73

New member
Zdecydowalem sie kupic nowy tv. Zalezy mi na dobrym obrazie i 3D. Tv bedzie sluzyl do ogladania telewizji(cyfra + HD)i filmow . Moglibyscie powiedziec mi ktory z tych dwoch telewizorow bedzie najlepszy? Wazne jest tez jaki maja sredni pobor mocy. Z gory dzieki za pomoc.

Podobnie mam ten sam dylemat PS51D8000 VS PANASONIC tx50ts30 czy może ewentualnie UE46D7000 - ten pierwszy można już kupić za 4.999,00 Panasa za 5.000,00 a lcd za 5.200,00 w Media Expert.Chodzi mi głównie o jakość obrazu mam telewizje N i tu napewno lepszy będzie D8000 oraz Panasonic.Chodzi też o multimedialność na większy plus zasługuje Samsung PS51D8000 ciut lepszy jest Panasonic w obrazie ale jego minus to multimedialnośc odstaje od Samsunga a szkoda.Z góry dziękuje za jakiekolwiek podpowiedzi co wybrać.Oglądać będe bardziej filmy HD oraz 3D no i korzystać z przeglądarki gdy żonie wpadnie mój laptop w ręce ;-)

Do góry