SAMSUNG PS50C530 a Sharp LC46XL2E

stripped6

New member
Witam. Zastanawiam sie nad zakupem jednego z tych telewizorów. Zalezy mi na tym aby pobierał jak najmniej energi. Pan w sklepie powiedział mi ze samsung pobiera 180 W, myslicie ze tak mało? nie wiem natomiast jak wyglada sytuacja z sharpem jesli chodzi o pobor mocy? Telewizor bedzie ogladany z 2,5 do 3,5 m. Zamierzam zakupic dekoder w n z kanałami w hd lub telewizje na karte rowniez w hd. Z gory dziekuje za pomoc

Kampaj

New member
Bez reklam
Jak na plazmę to bardzo mało:) Sharp LCD 46DH773 lub Toshiba LCd 46XV635 pobieraj max 166, więc jest konkurencja z "energooszczędnością.
W LC46XL2E pobór mocy max: 253W, czxyli trochę dużo(średnio 140-170. Za Sharpem na pewno przemawia dobra matryca(wolę ja od Samsungowskiej), mocne głosniki Moc wyjściowa: 2 x 15 W. Prawdziwy system 100Hz(na Samsungu obraz skacze, jakby był 50Hz). Modele 530 są niskobudżetowe...
W sumie stary Tv, ale myślę, że bardzo fajny.

stripped6

New member
stary masz na mysli sharpa? Orientujesz sie mniej wiecej w jakich cenach jest ten sharp (lc-46xl2e) bo na ceneo od 5000 zł w góre. Samsunga w tym modelu juz dostane za 2800 zł

cactusek

New member
Bez reklam
Jakie ma znaczenie czy tv bierze 160 czy 180W? W skali roku to kilkadziesiąt złotych więcej rachunku nawet jeśli ogladamy telewizje 12h dziennie. Czy dla tych kilkudziesięciu zł na rok warto czasem dopłacać 1000zł do innego modelu ?
Moja rada- szukaj telewizora który spełnia twoje oczekiwania co do obrazu i wyposażenia a nie co do poboru mocy bo większość tv z tego roku ma podobny pobór mocy a różnice maja drugorzędne znaczenie.

Do góry