SAMSUNG LE37C650 a Xbox360

ZgobiK

New member
Witam

Zastanawiam się nad kupnem TV pod konsole i jak na razie podoba mi się model SAMSUNG LE37C650 ale z racji tego ze telewizory to nie jest moja mocna strona proszę was o rade co kupić, interesują mnie parametry typu 37'', 100Mhz ale może być także plazma nie jest powiedziane że ma to być LCD
a co do modelu SAMSUNG LE37C650 to facet w sklepie powiedział mi że po podłączeniu do niego Xbox360 telewizor zacinał i teraz nie wiem czy jest to prawda czy zagrywka marketowa i dlatego proszę bardzo o fachowe porady, wasze opinie co do tego modelu i jego ewentualnych problemów oraz różnicy pomiędzy LCD a Plazmą.

darken

New member
Witam
ja ma co prawda le40c650 ale poza wielkoscia to pewnie te same tv i powiem szczerze ze xbox dziala az milo wszystko ok gram w trybie game i nie zauwazylem zadnego uciazliwego input laga, smuzenia tez nie ma, wiec szczerze polecam zadnych zaciec czy zwisow tv. (dodam ze mam matryce sq01 jak by to cie interesowalo). kolory i jakosc obrazu jak dla mnie super.

Moxmox

New member
Witam
ja ma co prawda le40c650 ale poza wielkoscia to pewnie te same tv i powiem szczerze ze xbox dziala az milo wszystko ok gram w trybie game i nie zauwazylem zadnego uciazliwego input laga, smuzenia tez nie ma, wiec szczerze polecam zadnych zaciec czy zwisow tv. (dodam ze mam matryce sq01 jak by to cie interesowalo). kolory i jakosc obrazu jak dla mnie super.

Potwierdzam słowa kolegi Darkena. Na LE40C650 w trybie Gra wszystko śmiga bez zaważalnych smug czy lagów. Matryca SQ01. Testowane na Xbox360 i PS3.

LUPO78

Banned
Witam

a co do modelu SAMSUNG LE37C650 to facet w sklepie powiedział mi że po podłączeniu do niego Xbox360 telewizor zacinał i teraz nie wiem czy jest to prawda czy zagrywka marketowa.
i pewnie miał rację,bo najczęściej polecają samsungi byle jakie,aby tylko wcisnąć samsunga-chociaż ostatnio zaczeło się zmieniać coś w tym kierunku

poczytaj
http://www.hdtv.com.pl/forum/samsung/57777-samsung-le46c650-problem.html
http://www.hdtv.com.pl/forum/samsung/57650-wadliwe-le46c650.html i osobiście ja bym sobie go odpuścił

ZgobiK

New member
Mam pytanko co to znaczy że w trybie gra / game grasz i wszystko jest ok to jakbym np. ustawił sobie kolory odpowiadające mi podczas oglądania telewizji i nagle przełączył bym na konsole to co nie będzie działać albo będzie zacinać ? Czy to oznacza że będę musiał załączać jakiś tryb który pozwoli mi grać ?? A co do typów TV to co jest lepsze Plazma czy LCD

verzich

New member
Mam pytanko co to znaczy że w trybie gra / game grasz i wszystko jest ok to jakbym np. ustawił sobie kolory odpowiadające mi podczas oglądania telewizji i nagle przełączył bym na konsole to co nie będzie działać albo będzie zacinać ? Czy to oznacza że będę musiał załączać jakiś tryb który pozwoli mi grać ?? A co do typów TV to co jest lepsze Plazma czy LCD

Witam. Na dniach będę miał PS3 i też mnie to interesuje...

darken

New member
juz precyzuje poprostu uzywam trybu game zeby zminimalizowac input laga. jak pierwszy raz odpalilem konsole na tym tv i gre fable II to odczulem ze postac reaguje z malym opoznieniem na polecenia z kontrolera (subiektywna ocena moze mialo na to wplyw przesiadka z 29cali crt na 40 lcd) wiec odrazu przestawilem na tryb game i jest ok. co do jakosci obrazu to jest super w trybie game i nie widze potrzeby kombinowania z opcjami - ciezko dostrzec roznice jak nie masz 2 tv obok siebie. zreszta jak grasz na kompie to przestawiasz w menu tv na rozne tryby ja mam jeden jaki mi pasuje nie zaleznie co robie.
Dodam ze nigdy tv sie nie zacinal na konsoli jakis idiota w sklepie ci nagadal a niektorzy na forum to podlapali i juz nadaja. Skoro tv ma sie ciac na konsoli to to samo powinno byc na kazdym urzadzeniu przez hdmi - tv nie rozpoznaje czy to xbox czy ps3 a moze bluray czy dvd (chyba ze samsunga wtedy pozna i mozna uzywac 1 pilota :p )- rownie dobrze mozesz podlaczyc miktrofale przez hdmi jak da sygnal to tv go wyswietli.
moj kumpel kupil wczesniej le40c550 i uzywa jej do ps3 i tez jest strasznie zadowolony mimo ze to tv 50hz.

Gram na konsoli w rozne gry od szybkich strzelanek po sportowe fife i psa i nic nigdy nie szwankowalo i jest super - a wrazenia z gry na 40 calach w porownaniu do 22 monitora nie do opisania :)

SierzantHarris

New member
Bez reklam
W trybie "gry" wszystko wygląda tak samo jak bez niego (wszystkie ustawienia kolorów,kontrastu itp działaja nadal) a tv wyłącza tylko obróbkę video nie potrzebną w grach i dynamic dimming (ściemnianie obrazu przy ciemnych scenach które działa w każdym innym trybie z wyjątkiem film i gry). Tv w trybie gry ma ok 60ms laga - tyle miał mój a656 i grało się ok nawet w ufc2009 wymagające refleksu, obecnie gram na tv który ma 20ms i większej różnicy nie widzę.

Do góry