Samsung LE-37A551 sam się wyłącza

wlodi75

New member
Witam wszystkich.Mam na imię Włodek,jestem nowym forumowiczem więc proszę wszystkich o wyrozumiałośc jeśli zrobię coś niezgodnie z procedurą.Od pół roku posiadam telewizor Samsung LE-37A551 i mógłbym powiedziec że jestem z niego zadowolony gdyby nie fakt że od pewnego czasu sam podczas oglądania się wyłącza.Ok,godż.po włączeniu sam się wyłącza,no to ja go włączam i tak w kółko.Zdarzyło się tak już dwa razy,mniej więcej w miesięcznym odstępie.Nie wiem czy dzwonic do serwisu czy nie.Jeżeli ktoś miał podobny przypadek lub wie jak temu zaradzic to bardzo proszę o pomoc.Pozdrowiam wszystkich.

anastazy

New member
...

sprawdz czy to pomoze:

-wlacz tv w tryb czuwania
- naciskaj po kolei na pilocie: info, menu, mute, power
- tv wlaczy sie i powinno pojawic sie menu serwisowe (jesli nie, wroc do punktu 1)
- w opcji 1 lub 14 (zaleznie od posiadanego softu) bedzie opcja "factory reset" najedz na nia i nacisnij ok lub strzalke w prawo.
- tv wylaczy sie
- wlacz tv i postepuj zgodne ze wskazowkami na ekranie,
- daj znac czy jest jakas poprawa

bajek111

New member
sprawdz czy to pomoze:

- tv wlaczy sie i powinno pojawic sie menu serwisowe (jesli nie, wroc do punktu 1)
- w opcji 1 lub 14 (zaleznie od posiadanego softu) bedzie opcja "factory reset" najedz na nia i nacisnij ok lub strzalke w prawo.
- tv wylaczy sie
Cześć Ja mam telewizor Samsung LE32A330J1 mialem tez problem na zimno mój telew.kilka razy sie wyłączal i włączał aż chyba sie rozgrzał na tyle żeby grać.Zastosowałem sie do rady {naciśnij po koleji}POMOGŁO Teraz nie mam też i tego denerwującego dzwięku przy włączeniu i wyłączaniu.

agiles

New member
sprawdz czy to pomoze:

- tv wylaczy sie

Witam posiadam UE46F6650SS i pojawił się problem wyłączania i włączania (TV podłączony jest do konsopi PS i najczęściej do tego używany). Zastosowałem się do wskazówek resetu i na chwilę pomogło nie wyłączał się TV. Ale obraz zrobił się mocno przesycony kolorem zielonym najbardziej jest to widoczne w konsoli PS tak jakby czerń zamieniła się w zieleń. konsola jest podpięta kablem HDMI
Proszę o pomoc.

Karol1976

Active member
Bez reklam
Tcon , lub płyta , ja bym podmienił tcon na początku . Mój ojciec ma model 46 calowy ale f6770 , nie pamiętam dokładnie o jaki kolor chodziło ale też był problem z nasyceniem , kupiłem tcon , wymieniłem i obraz wrócił do normy , U ciebie problem z wł i wył , także raczej coś może być z płytą , wsad pamięci ( kość nand ) na wyczerpaniu lub procek

Ostatnia edycja:
Do góry