Samsung J6200 jak wygodnie sterować?

zibis5

New member
Witam wszystkich!
Chcę kupić TV 50" do 2800zł. Z tego co się dowiedziałem, w tej cenie warty uwagi jest Samsung UE50J6200. W sumie już bym się zdecydował na niego, ale brakuje mi w nim pilota smart control do obsługi smart TV, bo standartowym pilotem będzie to raczej mało wygodne, zwłaszcza obsługa przeglądarki internet.
Wiem że jest możliwość sterowania nim ze smartfona, ale nie wiem na ile są wygodne i dopracowane te apki, choćby popularna "smart view".
Czy jest w tych aplikacjach do samsunga np. touchpad, czy coś podobnego, żeby wygodnie poruszać się po np. przegladarce?
Czy jest możliwość dokupienia pilota smart control i sparowania go z takim telewizorem?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Przecież masz aplikacje na smartfona.
A z dobrych masz jeszcze TCLa 50S7806

Seizo

Active member
Bez reklam
Do TV możesz podpiąć klawiaturę z Touchpadem i na pewno będzie to lepsze rozwiązanie niż jakiś tam Smart Control, chociaż czytałem tutaj na forum, że do tego modelu można dokupić pilota Smart, zmienić coś w menu serwisowym i wtedy można go obsługiwać. Ile w tym prawdy - nie wiem. TV nie obsługuje Flasha, bo ten i tak odchodzi już do lamusa, ale odtwarza filmy z YT i CDA.

zibis5

New member
Do TV możesz podpiąć klawiaturę z Touchpadem i na pewno będzie to lepsze rozwiązanie niż jakiś tam Smart Control.
Zdaje sie że Samsung ma myszke i klawiaturę do tego modelu z komunikacją na bluetooth.
Czy do tego Samsunga mogłyby to byc jakiekolwiek klawiatury z touchpadem i z Bluetooth czy WiFi, czy musiały by to być dedykowane dla tego modelu od Samsunga?

Seizo

Active member
Bez reklam
Zdaje sie że Samsung ma myszke i klawiaturę do tego modelu z komunikacją na bluetooth.
Czy do tego Samsunga mogłyby to byc jakiekolwiek klawiatury z touchpadem i z Bluetooth czy WiFi, czy musiały by to być dedykowane dla tego modelu od Samsunga?
Niekoniecznie musi to być urządzenie marki Samsung.
RTV Euro poleca coś takiego
Trust Sento Smart TV - Dobra cena, Opinie w Sklepie RTV EURO AGD
Jednak w J6200 masz wbudowane również łącze BT więc bez problemu powinieneś sparować z TV każdą klawiaturę posiadającą moduł BT.

Ostatnia edycja:

zibis5

New member
Ta klawiatura którą podałes ma chyba odbiornik, który sie podpina do USB, a sama łaczy się z nim radiowo.
Jak to jest z tymi filmami flash, piszesz że filmy z YT i CDA odtwarza tzn. że tam juz nie ma filmów w tym formacie?
Do CDA jest jakaś aplikacja, czy dostęp jest tylko przez przeglądarkę?

Seizo

Active member
Bez reklam
Ta klawiatura którą podałes ma chyba odbiornik, który sie podpina do USB, a sama łaczy się z nim radiowo.
Jak to jest z tymi filmami flash, piszesz że filmy z YT i CDA odtwarza tzn. że tam juz nie ma filmów w tym formacie?
Do CDA jest jakaś aplikacja, czy dostęp jest tylko przez przeglądarkę?
Tak, klawiatura którą poleca sklep RTV Euro ma adapter USB. Jednak tak jak napisałem, do tego modelu powinna pasować każda inna klawiatura z modułem BT. Najlepiej wybierz się do sklepu i przekonaj na własne oczy.
Nie wiem czy jest aplikacja do CDA, wchodziłem z poziomu przeglądarki a materiały oglądasz za za pomocą HTML5

zibis5

New member
Ok, dzięki za dotychczasową pomoc. Próbowałes może tym TV smart sterować za pomoca smatrfonu? Nie wiesz, czy jest jakaś apka która ma touchpad i klawiaturę? Chciałbym najpierw wypróbowac takie sterowanie, a później ewentualnie dokupiłbym klawiaturę.

Seizo

Active member
Bez reklam
Niestety nie. Pobawiłem się nim chwilę w jednej z sieciówek i sprawdziłem tylko to co mnie interesowało.

Do góry