Wczoraj musiałem domu wszystkie 3 telewizory (w salonie gdzie jest kino, u rodziców w sypialni i na moim MonitorzeTV od komputera) musiałem przeprogramować listę kanałów gdyż pozmieniała się kolejność kanałów i dotarły 2 nowe. Na jednym z telewizorów (w salonie) czyli samsung 450 clasic 42" (PS42C450B1W) pojawił się problem, a mianowicie na kanale TVP1 HD i TVP2 HD jak leci transmisja jakiegoś programu w jakości filmy HD (wiadomości czy igrzyska) to obraz drga i nie da się oglądać, kiedy obraz nie jest w HD (reklamy czy starsze filmy) to problemu niema. Problem pojawił się dopiero wczoraj i nie wiem co zrobić. Na pozostałych dwóch telewizorach (u rodziców w sypialni czy na moim MonitorzeTV od komputera) problemu nie zauważyłem. Wie ktoś jaka może być przyczyna?
Od razu wyjaśnię, że wszędzie szukam ręcznie kanały (z mojego preferowanego nadajnika) gdyż telewizory na automatycznym szukaniu łapały sygnał z złego nadajnika i wszystkie kanały cięły na wszystkim telewizorze.
Jak ktoś chce wiedzieć to na telewizorze, który ma problem, zrobiłem dzisiaj aktualizacje softu który pobrałem z strony producenta.
Od razu wyjaśnię, że wszędzie szukam ręcznie kanały (z mojego preferowanego nadajnika) gdyż telewizory na automatycznym szukaniu łapały sygnał z złego nadajnika i wszystkie kanały cięły na wszystkim telewizorze.
Jak ktoś chce wiedzieć to na telewizorze, który ma problem, zrobiłem dzisiaj aktualizacje softu który pobrałem z strony producenta.