Samsung 32H5500 a Panasonic 32AS600E

kamilx89

New member
Witam wszystkich,

Chciałbym kupić Tv 32 calowy do 1500 zł. Przeszukałem wiele forum i wiele tematów i wybór padł na te dwa Samsung 32H5500 i Panasonic 32AS600E. Niestety jak to zwykle bywa, nie ma jednego który byłby idealny. Telewizor będzie używany do codziennego oglądania filmów, seriali, sportu wiadomości z normalnych nadajników.

Najbardziej polecany Panasonic. Jednak nie przekonuje mnie w nim brak 100Hz. W swoim starym Soniaczu przy oglądaniu tenisa ten problem naprawdę denerwuje.

O Samsungu dużo nie czytałem. Wiem jednak, że posiada 100Hz i jest polecany. Jedank słyszałem, że firma ta stoi słabo pod kątem awaryjności.

Czy możecie doradzić, który jest jednak lepszy do zwykłego użytkowania?

Karpaj

New member
Bez reklam
H5500 ma 50hz.
Z natywnym 100hz dopiero od serii H6200.
Jeśli multimedia samsunga Cie specjalnie nie interesują, to panasonic będzie lepszym wyborem.

jacekcy

New member
Oba telewizory mają matryce z natywnym 50 Hz.
Obraz będzie lepszy na Panasonicu (też do skalibrowania) i deko lepszy przy oglądaniu sportu.

Na Samsungu podciągniesz znacznie jakość obrazu kalibrując TV, choć mi nie udało się uzyskać idealnie naturalnych kolorów skóry (twarzy), a same kolory na kanałach HD rzeczywiście można bardzo podrasować.

Nie wiem dlaczego gdy wezmę pilot od Sama i nie znam telewizora, to jakoś najszybciej znajdę w jego menu opcję, która mi jest potrzebna.

Samsung zdecydowanie przebije Panasonica jeśli chodzi o smart i multimedia, o czym możesz przekonać się w realu i na innych forach oraz testach (polskich i zagranicznych).

Samsung 32H5500 to całościowo - moim zdaniem - najlepsza propozycja wśród TV 32 calowych w cenie do 1.300,00 zł.

Panasonic zawsze trzymał cenę do momentu wyprzedaży modeli z poprzedniego rocznika (może z wyjątkiem niedawnej promocji na 42AS600, gdzie obniżyli w dniach 10-14.09.2014 roku w SATURNIE cenę aż o 400,00 zł. i kosztował on 1.599,00 zł). Dodatkowo Panasonic prowadzi dziwną politykę, że w wielu modelach (600 i niżej) nie ma PVR (nagrywania na dysk). Pewnie niewiele osób z tego korzysta, a jest to denerwujące. Taki bajer ma nawet prosty tuner DVB-T, który kosztuje niecałe 100,00 zł.

firekage

New member
Bez reklam
Za 1600 dostaniesz Toshibę 40L7335. Do kupienia jest bodaj w NeoNecie w tej cenie - natywnie 100Hz panel VA, 3D i smartv (ale po tym nie spodziewaj się***niczego na miarę***Samsunga H6400).

Do góry