tentelewizor
New member
Witam nie wiem czy w dobrym dziale, ale jestem nowy i nie często bywam na forach.
Otóż mam problem bądź braki w wiedzy na temat obsługi TV.
Zakupiłem nowy telewizor Samsung z tego roku z wbudowanym rzekomo obrazem 4k, hrd itp itd. ( nie znam sie na tym).
Posiadam ps4 PRO które chciałem używać w raz z telewizorem i cieszyć się rozgrywką w 4k.
Problem w tym, że jak wchodze w ustawienia PS4 mam napisane coś takiego;
Rozdzielczość 1920 x 1080-60Hz
Format koloru RGB
HDR w Twoim TV 0obslugiwane.
Nie moge zmienić nigdzie na obraz 3k+ nie potrafie znaleść tego w jaki sposub dokonać tych zmian.
Widziałem u innych ludzi w internecie w tych samych opcjach PS4 na które ja patrzyłem i były inne :
Rozdzielczość 3840 x 2160 60hz
Format color RGB
HDR on your pc : 2k/4k supported
HDCP 2.2
I oto HDCP które nawet mi się nie wyświedla w konsoli,
prosze o pomoc , czy jest w stanie ktoś mi wyjaśnić dlaczego mam 1920 , a nie 3k+ ?
Z góry dzięki pozdrawiam , jeśli bedzię wam trzeba więcej info na temat TV , napisze
Otóż mam problem bądź braki w wiedzy na temat obsługi TV.
Zakupiłem nowy telewizor Samsung z tego roku z wbudowanym rzekomo obrazem 4k, hrd itp itd. ( nie znam sie na tym).
Posiadam ps4 PRO które chciałem używać w raz z telewizorem i cieszyć się rozgrywką w 4k.
Problem w tym, że jak wchodze w ustawienia PS4 mam napisane coś takiego;
Rozdzielczość 1920 x 1080-60Hz
Format koloru RGB
HDR w Twoim TV 0obslugiwane.
Nie moge zmienić nigdzie na obraz 3k+ nie potrafie znaleść tego w jaki sposub dokonać tych zmian.
Widziałem u innych ludzi w internecie w tych samych opcjach PS4 na które ja patrzyłem i były inne :
Rozdzielczość 3840 x 2160 60hz
Format color RGB
HDR on your pc : 2k/4k supported
HDCP 2.2
I oto HDCP które nawet mi się nie wyświedla w konsoli,
prosze o pomoc , czy jest w stanie ktoś mi wyjaśnić dlaczego mam 1920 , a nie 3k+ ?
Z góry dzięki pozdrawiam , jeśli bedzię wam trzeba więcej info na temat TV , napisze