Samsung 2017r 4k problem

tentelewizor

New member
Witam nie wiem czy w dobrym dziale, ale jestem nowy i nie często bywam na forach.
Otóż mam problem bądź braki w wiedzy na temat obsługi TV.
Zakupiłem nowy telewizor Samsung z tego roku z wbudowanym rzekomo obrazem 4k, hrd itp itd. ( nie znam sie na tym).
Posiadam ps4 PRO które chciałem używać w raz z telewizorem i cieszyć się rozgrywką w 4k.
Problem w tym, że jak wchodze w ustawienia PS4 mam napisane coś takiego;

Rozdzielczość 1920 x 1080-60Hz
Format koloru RGB
HDR w Twoim TV 0obslugiwane.

Nie moge zmienić nigdzie na obraz 3k+ nie potrafie znaleść tego w jaki sposub dokonać tych zmian.
Widziałem u innych ludzi w internecie w tych samych opcjach PS4 na które ja patrzyłem i były inne :

Rozdzielczość 3840 x 2160 60hz
Format color RGB
HDR on your pc : 2k/4k supported
HDCP 2.2

I oto HDCP które nawet mi się nie wyświedla w konsoli,
prosze o pomoc , czy jest w stanie ktoś mi wyjaśnić dlaczego mam 1920 , a nie 3k+ ?
Z góry dzięki pozdrawiam , jeśli bedzię wam trzeba więcej info na temat TV , napisze

RAF1977

Banned
Jak sam wstawiłeś, to są ustawienia dla PC. Witać wersja gry na PS4 nie obsługuje 4k.
Zresztą chyba tylko dwie gry są narazie w 4k dla tej konsoli, przynajmniej tylko dwa tytuły się przewijają w tematach na forum.

fausto1

New member
Bez reklam
3k+? Chlopie co Ty wypisujesz. Jaki wbudowany obraz 4k? Kupujesz tv a nawet nie wiesz co kupujesz

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

Sonikos

New member
@fausto1 - człowiek napisał, że się na tym nie zna i dlatego prosi o radę i pomoc. A Ty zamiast pomóc albo w ogóle się nie odzywać, udajesz kozaka, bo możesz komuś pocisnąć, że nie wypowiada się, jak stary wyjadacz. Jak nie potrafisz pomoc i się przydać to bądź chociaż cicho.

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

kaper.1981

Member
Bez reklam
pierwsze pytanie jaki to model tv?
jesli faktycznie to tv 4k to nie ma mozliwosci aby pro wyswietlało rozdzielczość 1920x080p bo ta konsola startuje w 4k .
jesli jest tgo tv 4k to podłacz konsole pod hdmi 2 i ustaw w menu obrazu hdmi kolor na właczony , nic innego tam nie ma a sama konsola musi wyswietlic rozdzielczosc 4k.
jest tez mozliwosc ze konsola wczesniej była ustawiona pod tv full hd w tym przypadku wejdz w ustawienia obrazu konsoli i ustaw ten tryb jeszcze raz.

Do góry