Samodzielne odkurzenie matrycy.

mkgga

New member
Witam, czy jest możliwe samodzielne odkurzenie matrycy ww 49pus6561.

Nie znalazłem takiego tematu ani żadnego filmu np na YouTube.

Telewizor po gwarancji.

Karol1976

Active member
Bez reklam
Witam, czy jest możliwe samodzielne odkurzenie matrycy ww 49pus6561.

Nie znalazłem takiego tematu ani żadnego filmu np na YouTube.

Telewizor po gwarancji.

Raczej nie odkurzenie ale wyczyszczenie , Polecam się dla osób które mają takie problemy ale nie mają umiejętności - bo rozebranie go to pestka ale najważniejsze jest zdjęcie matrycy tutaj trzeba wiedzieć gdzie co i jak i z czym aby nie uszkodzić matrycy , taśm tcon - matryca

A jak już zaczniesz sam zabierać się do tego - żadnej środków chemicznych nie stosować !!!! ( nie dotyczy matrycy czyszczenie od wewnętrznej strony )

Dodam jeszcze ; trzeba dodać nową dodatkową taśmę uszczelniającą

Ostatnia edycja:

mkgga

New member
Raczej nie odkurzenie ale wyczyszczenie , Polecam się dla osób które mają takie problemy ale nie mają umiejętności - bo rozebranie go to pestka ale najważniejsze jest zdjęcie matrycy tutaj trzeba wiedzieć gdzie co i jak i z czym aby nie uszkodzić matrycy , taśm tcon - matryca

A jak już zaczniesz sam zabierać się do tego - żadnej środków chemicznych nie stosować !!!! ( nie dotyczy matrycy czyszczenie od wewnętrznej strony )

Dodam jeszcze ; trzeba dodać nową dodatkową taśmę uszczelniającą

Tak wyczyszczenie. Chodzi mi o to czy to technicznie możliwe, wymieniłem już kilka ekranów w smartfonach i teraz mam ochotę rozebrać tv. Jakieś doświadczenie mam. Ciekawy jestem gdzie ten kurz osiadł. I czy to co widac na zewnątrz tv to jakaś pleksa a pod tą pleksą jest matryca? Chętnie bym obejrzał jakikolwiek film z rozbierania philipsa żeby mieć jakiś punkt zaczepienia. Zbliżają sie skoki narciarskie, wiem że nie "przepale" tych plam.

Do góry