Samoczynny wyskakujący komunikat LG c4 65

mrowa1991

New member
Witam ,podczas oglądania Netflix czy cokolwiek przez webos wyskakuje co chwilę komunikat czy przełączyć na urządzenie HDMI które jest podpięty dekoder( oczywiście w tym momencie wyłączony dekoder )czy jest to normalne że conajmniej raz na 10 minut taki komunikat się pojawia ?

Attachments

• Screenshot_2024-08-04-04-13-28-196_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2024-08-04-04-13-28-196_com.miui.gallery.jpg
    1,4 MB · Wyś: 51

Alt0S

Active member
Nie za bardzo rozumiem jak to zrobić w tv chyba takiej opcji nie ma albo przegapiłem
Ta informacja leci z HDMI1...wejdź do home hub (prawy przycisk koło mikrofonu na pilocie) i wejdź w opcje HDMI1 i tam wyłącz powiadomienia. Ja mam tylko kabel podłączony do HDMI2 eARC. Reszta sprzętu jest podłączona do amplitunera. Masz nowszą wersję OS'a w C4 i ta opcja może być w innym miejscu niż u mnie,ale wątpię. W C3 aktualizacja będzie w 2025...C4 niczym się nie różni od C3. A w Twoim przypadku,to wystarczy jak klikniesz na NIE przy tym komunikacie i powinien już się nie pojawiać?. U mnie po kliknięciu na NIE ta informacja już się nie pojawiła (po kupnie TV miałem dekoder netii podpięty na chwilę - nie używam już dekodera tv Netii - dla mnie to badziew).

Ostatnia edycja:
Do góry