różnice pomiędzy DT60 a FT60

last_ninja

New member
Witam,
w najbliższym czasie, będę chciał kupić nowy telewizor Panasonic z modeli na 2013 rok.
Wybór padł na LCD serii DT60 lub FT60. To, co mnie dręczy, to wychwycenie wszystkich różnic między tymi modelami. Z tego co zdążyłem (z grubsza) się dowiedzieć, to te 2 modele nie różni w zasadzie wiele - oba mają identyczne parametry techniczne obrazu, a główne różnice są w wyposażeniu:
- seria FT nie posiada podwójnego tunera,
- seria FT ma 2 pary okularów (w DT są 4),
- seria FT nie posiada 2-go pilota do obsługi Internetu.

To chyba największe różnice. To co mnie najbardziej zastanawia, to czy różnice są tylko i wyłącznie w wyposażeniu, czy może także w matrycy. Nie doszukałem się info, czy FT posiada local dimming (tak jak DT), ale z drugiej strony, na stronie www panasonica o local dimmingu w DT60 też nie wspominają... (a jest).

Jeśli wyłapiecie inne różnice, to proszę o zamieszczanie ich tutaj.

Riv11

New member
Bez reklam
Chodziło mi o to, że to ma znaczenie, a nie dwie dwie pary okularów czy drugi pilot.
Zaś jeżeli chodzino obraz to Local Dimming jest w DT i nie ma go FT

last_ninja

New member
No to jeśli FT60 jest bez local dimmingu, to chyba wybór stał się jasny... TV w tej klasie (i cenie) powinien go mieć - chyba, że testy wykażą coś innego.

rajan.poland

New member
Chodziło mi o to, że to ma znaczenie, a nie dwie dwie pary okularów czy drugi pilot.
Zaś jeżeli chodzino obraz to Local Dimming jest w DT i nie ma go FT

A mi chodziło o to, że autor już to napisał w pierwszym poście. Nie widzę innego przekazu w Twoim zdaniu jak tylko powtórzenie tego co zostało wcześniej zaznaczone.

Riv11

New member
Bez reklam
A mi chodziło o to, że autor już to napisał w pierwszym poście. Nie widzę innego przekazu w Twoim zdaniu jak tylko powtórzenie tego co zostało wcześniej zaznaczone.

Przyznaję, że możesz nie widzieć innego przekazu, ale ja odpisywałem last ninja, a nie tobie, a on chyba zrozumiał o co mi chodzi.

lajkonik122

Klub HDTV.com.pl
vip
Zajrzyj w linki podane przez Kiki, tam masz pelen opis obu modeli, ja z tych dwoch wybral bym serie DT60 bo jak sam napisales ma podwojny tuner, ilosc okularow czy pilotow wydaje mi sie sprawa drugorzedna.

last_ninja

New member
Zajrzyj w linki podane przez Kiki, tam masz pelen opis obu modeli, ja z tych dwoch wybral bym serie DT60 bo jak sam napisales ma podwojny tuner, ilosc okularow czy pilotow wydaje mi sie sprawa drugorzedna.

Akurat w tym przypadku, drugi pilot jest do obsługi netu (z touchpadem) i wydaje mi się, że będzie bardzo przydatnym akcesorium.

Do góry