Różne jakości matryc w tym samym modelu TV?

hottt

New member
Witam,
Ostatnio nosiłem się z zamiarem kupna LED'a 55' i znajomy mający sklep rtv doradził mi jakiś model. U niego cena to 4400zł, a taki sam model na znanym portalu aukcyjnym i nie tylko kosztuje 3800zł.
Powiedziałem mu, że gdyby miał lepszą cenę to bym wziął, a tak to będę zmuszony kupić tam gdzie jest taniej. Co usłyszałem?
Podobno niektóre telewizory (ten co chcę kupić np) mają 3 rodzaje matryc. I podobno dlatego ceny są tak rozbieżne. Powiedział, że może mi sprzedać z III klasą matrycy za 3600 zł, ale żebym się nie zdziwił jak mi padnie po gwarancji. Czy wiecie coś o tym? Bo dla mnie to szok.

FFooXX5

Klub HDTV.com.pl
VIP
Moim zdaniem ściemnia kolega. Wszystko zależy od egzemplarza. możesz mieć 3 te same modele TV z tą samą matrycą i każda może mieć inny niuans. Odezwij się najlepiej do kolegi kiki on ma dobre ceny i na pewno nie wepchnie ci bubla. Wszystko zależy na jaki egzemplarz się trafi:p. No chyba że kolega w sklepie ma 3 kategorie jakościowe tego samego modelu heh

digitalus

Banned
Witam.
Najlepiej kupic plazme bo w telewizorze plazmowym jest zawsze tylko oryginalny firmowy panel plazmowy producenta telewizora.

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Teoretycznie ma rację.
Producenci posługują się różnymi kategoriami matryc.
Ale te są zakodowane wyłącznie na poziomie Fabrycznym i nie ma żadnych szans aby kolega dysponował taką wiedzą.
Ceny niestety potrafią szybko spadać i każdy sklep ma z tym ogromny problem.

hottt

New member
On tego nie sprawdza sam tylko technik, który jeździ po naprawach mówi mu który jest który...
I podobno zamawiając w hurtowni słyszy pytanie... "lepszy czy gorszy"
Gorszy sort idzie do dużych sklepów (mm, me itp...)

Ostatnia edycja:

FFooXX5

Klub HDTV.com.pl
VIP
w plazmie też są kwiatki i co z tego że ta sama matryca jak też potrafią być z kwiatkami

tdx

New member
Bez reklam
On tego nie sprawdza sam tylko technik, który jeździ po naprawach mówi mu który jest który...
I podobno zamawiając w hurtowni słyszy pytanie... "lepszy czy gorszy"
Gorszy sort idzie do dużych sklepów (mm, me itp...)

Ale bzdura :)
Wieksze sklepy zamawiaja sprzet bezposrednio u producenta a nie z hurtownii bo to nie takie ilosci

A jak zamawiasz cos w mnieszych ilosciach np pod klienta to robisz to przez dzial handlowy a nie u magazyniera ktory przygotowuje towar do wysylki.....

wysłane z mojego ATARI 65XE z magnetofonem XC-12

Do góry