Rozbudowa kina do stereo

Murinio_86

Member
Witam wszystkich

Po raz kolejny przychodzę z prośbą do Was o radę. Obecnie posiadam ampli Denon 2113 i kolumny Zensor 5 set. 5.0. Jeśli chodzi o kino jest super, nie brakuje basu mimo że nie mam suba. Brakuję mi trochę czystości podczas słuchania muzyki, szczególnie wysokich takiego "cykania" Za jakiś czas chcę dokupić wzmacniacz i cd, jednak musiałbym przepinać kable no i myśl taka żeby zmienić ampli na taki z pre out. Myślę nad przesiadką na Marantz tylko który model i czy nowe czy może jakieś starsze wersje z poprzedniego roku np. Dodam że nie chcę wydać dużo kasy, może jakaś uzywka nawet. Co o tym sądzicie?

Henry

Active member
Bez reklam
Opcja ze zmianą jak najbardziej ok.
Spytaj blackninja czy są jeszcze dostępne SR5008/SR6008, jesli tak, to obecne są bardzo atrakcyjne w stosunku do nowych modeli.

Murinio_86

Member
Wymiana kolumn raczej nie wchodzi w grę bo to juz bym musiał szukać znowu nowego zestawu. Wole tego uniknąć dlatego myślałem o zmianie ampli i później wzmacniacz dokupić . Black jest jeszcze dostępny marantz 5008? Ewentualnie 6008 to by był model wyżej niż denon.
Jeśli tak to poproszę cenę na priv.

blackninja

ninja
Pomagam
VIP
SR5008 poszedł ostatni wczoraj. 5008/6008 nie ma i już nie będzie. Z jaśniejszych i wyprzedażowych masz jeszcze CA 351R, normalnie 3699 a teraz 2200 za prawdziwe audio.

Murinio_86

Member
Czy Marantz SR 5008 to ta sama półka co Denon 2113? Chciałbym wymienić na jakiś używany model Marantz z preoutem.

lobos

New member
Bez reklam
Na pewno dużej różnicy nie ma.
Jest okazja na SR5007 od Pawła i warto z niej skorzystać jak ktoś jest na kupnie.

Murinio_86

Member
Lepszy będzie Marantz 6004 czy denon 710 lub 720? Znalazłem też Marantz 5003 tylko czy nie będzie trochę za słaby do kolumn. Co o tym sądzicie?

Rafal7

Banned
Do Twoich kolumn żaden nie będzie za słaby.
Ja bym brał 720 Ae, z wiadomych przyczyn i mocy też mu nie zabraknie.

Murinio_86

Member
Myślicie, że moża zmówić w jakimś sklepie sprzęt przez internet i odsłuchać sobie w domu? Może ktoś z Was już tak robił? W domowych warunkach najlepiej podłączyć i odsłuchać.

Rafal7

Banned
Normalnie idź do sieci Rtv pogadaj z kierownikiem, zapłać za sprzęt i ustał warunki że jak Ci nie podpasuje brzmienie to czy będziesz mógł oddać.

woytaski

New member
Bez reklam
Myślicie, że moża zmówić w jakimś sklepie sprzęt przez internet i odsłuchać sobie w domu?
Przy zakupach na odległość, zawsze możesz odesłać do 14 dni bez podania przyczyny.
Tyle tylko, że sprzęt musi być w stanie idealnym, bez śladów użytkowania.
Jeśli masz u siebie w mieście salon audio, dogadasz się na pewno i za kaucją pożyczysz sobie dowolny klocek do domu, do odsłuchu.

Do góry