Roth Oli 4 + oli 20

tomi1907

New member
Czy warto inwestować w używany komplet takich kolumn cały zestaw czyli 2 fronty 2 monitory 1500zł. Jak się ma gra Oli 4 do Oli 40? Czy zagra to fajnie z Denonem 1713? proszę o szybką odpowiedź. Jako alternatywę mam jeszcze nowe klipsch RF-52 za 1900 zł albo Oli 40 za 2200

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
Czy warto inwestować w używany komplet takich kolumn cały zestaw czyli 2 fronty 2 monitory 1500zł. Jak się ma gra Oli 4 do Oli 40? Czy zagra to fajnie z Denonem 1713? proszę o szybką odpowiedź. Jako alternatywę mam jeszcze nowe klipsch RF-52 za 1900 zł albo Oli 40 za 2200

Kwestia wyboru, nowe vs. używane. Zarówno Klipsch jak i Roth to świetne kolumny. Jeżeli mam porównywać to Roth Oli 40 bym zrównał z Klipsch RF 62. Klipsch RF 52 to tak do porównania z Oli 30. Klipsch ma świetną dynamikę i bas, ale góra pasma może na dłuższą metę męczyć. Roth również ma dobry dół, a i góra pasma jest nie jazgotliwa i przyjemna. Patrzysz na ten zestaw z Tablica.pl? Fajny zestawik i godny uwagi. Najlepiej odsłuchać żeby mieć świadomy wybór. Ja osobiście wybrałem Roth, ale teraz chyba bym brał coś z Paradigm, bo bas na mnie zrobił piorunujące wrażenie. Roth Oli 4 to poprzednik Oli 40. Wątpię żeby zrobili w nowej serii jakąś rewolucję, chyba brzmienie pozostaje na podobnym poziomie.

tomi1907

New member
A jak sądzicie Klipsch RF-52 zagra w miare z tym denonem na 25m2, nie słucham przesadnie głośno muzyki, chce poprostu głównie poprawić dzwiek przy oglądaniu filmów ewentualnie radio sobie pościć, ma być dobry basik i w miarę czysto (chociaż to chyba każdy zestaw zagra lepiej jak tv)

Kwestia wyboru, nowe vs. używane. Zarówno Klipsch jak i Roth to świetne kolumny. Jeżeli mam porównywać to Roth Oli 40 bym zrównał z Klipsch RF 62. Klipsch RF 52 to tak do porównania z Oli 30. Klipsch ma świetną dynamikę i bas, ale góra pasma może na dłuższą metę męczyć. Roth również ma dobry dół, a i góra pasma jest nie jazgotliwa i przyjemna. Patrzysz na ten zestaw z Tablica.pl? Fajny zestawik i godny uwagi. Najlepiej odsłuchać żeby mieć świadomy wybór. Ja osobiście wybrałem Roth, ale teraz chyba bym brał coś z Paradigm, bo bas na mnie zrobił piorunujące wrażenie. Roth Oli 4 to poprzednik Oli 40. Wątpię żeby zrobili w nowej serii jakąś rewolucję, chyba brzmienie pozostaje na podobnym poziomie.

Krzysiek a co z tych Paradigmów być polecił?

Ostatnio edytowane przez moderatora:

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
Krzysiek a co z tych Paradigmów być polecił?

Na 25 mkw najlepszym wyborem by były Paradigm Monitor 9v.7. Ogólnie kolumny te mają super dynamikę i niezły bas. Mnie zachwyciły na odsłuchach. Basik aż odbijał się od klaty:) Minusem jest oczywiście cena, ale warto poczekać i dopłacić. Sprzedawca z salonu mówił że ma na 17mkw Paradigm Monitor Mini v.7, i że basu ma aż nadmiar. Stara Kanadyjska szkoła dźwięku:) Jednym się podoba a innym nie.

tomi1907

New member
Black jak tak dalej pójdzie to mi nawet 6k braknie na ten sprzęt, miało być budżetowo do 3,5k a tu juz same kolumny ponad 3 tysie wychodzą. ach te zachcianki

tomi1907

New member
No bo jak by wybrał zestaw jeden z trzech:

Paradigm 9v7 + denon 2113
klipsch rf-62 + denon 2113
roth oli 40 + denon 2113

to sumy spore wychodzą. miał być denon 1713 ale chyba tych klipschów albo paradigmów nie uciągnie. Jeszcze wcześniej miały być klische 52 ale wszyscy sugerują że małe pokój ma dokładnie 23m2.

Do góry