Robak w matrycy.

luki_R

New member
Witam!
Dziś po włączeniu TV LCD Philipsa zauważyłem, że wewnątrz matrycy spaceruje sobie jakiś mały robak (chyba przecinek), czy ktoś spotakł się z taką sytuacją i wie jak zareaguje na to serwis? I jaka jest żywotność takiego robaka (kiedy przestanie się przemieszczać, bo obecnie jest w centralnej części ekranu)?

luki_R

New member
Widzę, że nikt chyba nie miał podobnych problemów ze swoim TV. Telewizor wczoraj po 3 tygodniach wrócił z serwisu, w którym wymieniono matrycę, więc raczej usunięcie robaka nie było możliwe.

MORFEUSZFX

New member
Witam.
Znajomy ma takiego robaczka w monitorze Samsung 22" i właśnie próbuje go (MONITOR) reklamować - zobaczymy co dalej.
W sieci ( YouTube) jest więcej takich przypadków - sprawdź.
Wpisz w google Robaczek lub Robak a się przekonasz.

Powodzenia - MORF

garyf

New member
Ja mam taki problem w laptopie... tylko że na początku myślałem że on jest na zewnątrz i go zgniotłem :/ i został myślałem że się wypali z czasem ale lipa dalej jest :/. I nie wiem jak go usunąć!!

luki_R

New member
To zależy gdzie ten robak się dostał, w moim przypadku nie dało się go usunąć, więc w serwisie wymienili matrycę. Jednak jeśli robak jest za osłoną to po rozkręceniu monitora i matrycy da się go wyjąć, chyba, że masz gwarancję, to go po prostu oddaj do serwisu.

wasylhh

New member
Bez reklam
Serwis? Rozkrecanie? WTF? Jak masz "robaczka" w matrycy to sa dwie mozliwosci.

1. Kup sprezone powietrze i sproboj go wydmuchac.
2. Wstaw TV do ciemnego pomieszczenia badz poczekaj az sie sciemni za oknem, wylacz TV i swiec z gory i z bokow tv latarka. Robaki ida do swiatla wiec powinien wyjsc.

Do góry