Rady dla poczatkujacego - wybor lcd 32' max 2500tys

cubano

New member
Witam i prosze o pomoc w wyborze lcd w maksymalnej cenie do 2500tys.zupelnie nie wiem na jakie funkcje zwracac uwage przy wyborze.tv glownie bedzie sluzyl do ogladania kablowki no i moze w 30% do dvd.prosze doradzcie zupelnie zielonemu:)

Ostatnia edycja:

gatar

Active member
Bez reklam
Witaj.
Poczytaj forum i poszerz Swoją wiedzę na ten temat.
Zobacz tutaj :http://tiny.pl/1xkk
Wybierz jakis markowy i dalej czytaj o nim.
Za 2500 zł nie poszalejesz, ale cos powineneś znaleźć.
Jakiś Panasonic, Sharp, Philips, Toshiba ....

Pikom

New member
Witam,

Zastanawiałem się nad podobnym problemem. Poczytałem, popytałem i wyrobiłem sobie zdanie. Oczywiście nie każdy musi się z tym zgodzić, ale może pomoże Ci to wybrać odpowiedni model.

Moim ostatecznym typem (w cenie na którą mogę się "szarpnąć") jest w tej chwili JVC 32G80 - na agito.pl kosztuje 2.695 złotych. Wiem, że to nieco przekracza sumę 2.500 złotych, ale po pierwsze różnica nie jest znaczna, a po drugie możesz liczyć na jesienne spadki cen - więcej o tym znajdziesz na forum.

link: http://www.agito.pl/telewizory_lcd/jvc_32_lcd_lt32g80_czarny.360.41531.html

Szczególnie dlatego wybrałem ten model, gdyż według opinii ekspertów i bywalców forum jest to, w swojej klasie cenowej oczywiście, najlepszy TV do kablówki (sygnał SD) i dość dobry do DVD.

Poczekam jednak z zakupem jeszcze miesiąc i zobaczę, czy i w jakim stopniu zaczną spadać ceny innych modeli które brałem pod uwagę, czyli JVC 32P80 oraz Panasonic TX-32LX70P.

Pozdrawiam,
Pikom

Ostatnia edycja:

jersey

New member
Jeszcze miesiąc i

ok. 2500 bedziesz mógł zainwestowac w, skutecznie sprawdzone, "dojrzałe" modele nastepujących lcd: SAMSUNG: LE32M71, LE32R81, SHARP: LC32WD1E, JVC: LT-32G80. Spadek cen o 10-15% "starszych technologicznie braci" wymusi expansja na rynek nowoczesnych technologicznie lcd, wsórd których prym wiedzie SHARP a za nim PANASONIC, SAMSUNG, PHILIPS dalej nic a na koncu "SO'RR'Y" :)
Cena 2500 sugeruje niewygórowane wymogi użytkownika. Ta półka cenowa standaryzuje nw. parametry:
1. Czas reakcji matrycy (MVA/PVA) na poziomie nie przekraczającym 8ms (standard jutra to 4ms dla matryc PVA/S-IPS).
2. Rozdzielczosc, inaczej format obrazu 1366x768 czyli tzw format HDready (niepełny format względem fullHD tj. 1920x1080).
3. kontrast 1000:1 (odnoszący się do poziomu czerni, inaczej różnica pomiędzy najjasniejszym a najciemniejszym kolorem mozliwym do wygenerowania przez matryce za pomoca lamp CCFL podswietlających zimne krysztaly matrycy.
4. Jasnosc min. 450 kandeli.
5. TV winien zawierac conajmniej: filtr grzebieniowy i ekran z powłoką antyodblaskową.
Dodatkowo pamietaj o zaopatrzeniu sie w kabel DVD->TV ew. PC->TV.
Cierpliwosc pomoze we właściwym wyborze, cena wynagrodzi oczekiwanie, a wybór wynagrodzi oczom :) Życzę Ci udanego wyboru.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
w porównaniach, prezentacjach ukształtywali sie liderzy :
JVC 32 G80 i 32 Wd1 Sharp. Ceny są dla "niebieskich" inne .

Pikom napisał:
Poczekam jednak z zakupem jeszcze miesiąc i zobaczę, czy i w jakim stopniu zaczną spadać ceny innych modeli które brałem pod uwagę, czyli JVC 32P80 oraz Panasonic TX-32LX70P.
stosuję tą samą taktyke ;) też czekam na jesienne obniżki, myślę, że jeden miesiąc jeszcze wytrzymam, chociaż z dnia na dzień jest coraz ciężej :-D:-D

po analizie forum te 2 modele również zakwalifikowały się u mnie do czołówki
cieszę się, że ktoś doszedł do podobnych wniosków :)

pzd

median

New member
A moze
LG 32LC2R?

Ten telewizor ma juz dysk twardy, co jest bardzo przydatna opcja.
Strasznie to ulatwia zycie, chcesz cos sobie nagrac to nie szukasz plyt itp tylko na dysk a potem latwo usuwasz!

plmatrix

New member
kiki napisał:
w porównaniach, prezentacjach ukształtywali sie liderzy :
JVC 32 G80 i 32 Wd1 Sharp. Ceny są dla "niebieskich" inne .
czyli jakie ?
alternatywnie zastanawiam się nad : JVC-32A80 v Sharp-32AD5
poprosze o info na priv

MarysM

New member
Witam.
Ja tez zastanawiam się nad zakupem JVC: LT-32G80. Czekam jednak na lepsze ceny :) - ciekawe czy zapowiadane jesienne obniżki obejmą ten model.
Jaką cenę mógłby zaproponować na ten telewizor KIKI ??

Do góry