Race Driver GRID - Codemasters

Masta_J

Active member
Bez reklam
Proszę Państwa zastrzeliły mnie trailery z tej gry.
Jeśli ktoś nie widział to niech sam zobaczy:

http://www.gametrailers.com/download/32013/t_grid_excl_smashingv2_h264.wmv
34,2 MB

http://www.gametrailers.com/download/30610/t_grid_3race_viper_h264.wmv
50,6 MB

Tutaj główna strona gry:
http://www.racedrivergrid.com

Strona na gametrailers.com:
http://www.gametrailers.com/game/6195.html

Premiera gry podobno 30 maja 2008, niecałe dwa miesiące!

Co sądzicie? Jak wrażenia z filmików?

Pozdrawiam,

Ostatnia edycja:

mataman

New member
Bez reklam
tutaj są filmiki z gameplayu

http://www.gamersyde.com/news_6239_en.html

Generalnie czekam na ta gierke bo jest to następna część dawnej TOCA race driver a zawsze były to dobre gry. Ta też zapowiada sie nienajgorzej, zróżnicowane zawody (wyścigi, drift). Ma byc tor Le mans (wyścig 24H to było by coś). Dobrych wyścigów nigdy zawiele.

Masta_J

Active member
Bez reklam
O, dzięki za filmiki, to chyba te, po które specjalnie się logowałem na stronie Codemasters, a których nie sposób stamtąd ściągnąć bo ich tam po prostu chyba nie ma...

Pozdrawiam,

ps_user

New member
Bez reklam
Szkoda że nie będzie to "Exclusive" dla PS3, mogliby dev. dporacować pod kątem PS3. Niemniej jednak spodziewam się rewelacyjnego wścigu. Już widać że fizyka lepsza niż w GT5 ;)
Ehh te drewniane kolizje.....Kazunori :rolleyes:

Dzięki za info.

dienekes' shade

New member
Witam :)

Czytałem co nie co nt tej gry, głównie wynurzenia zawistnych x klockarzy i PieCowców, jakoby GRID miałby być pogromcą GT5, heh śmiałem się wtedy i uśmiałem się po odpaleniu gry. To tylko mrzonki, ale od początku:

Wczoraj pobrałem demko, odpaliłem i...szok :shock: :shock:, pozytywny szok. Naturalnie, graficznie gra nie dorasta do pięt produktowi Polyphony - jest najzwycajniej brzydka, tj poziom grafiki odpowiada plus/minus ostatniej odsłonie NFS. Ta "brzydota" wynika zapewne min. z równania w dół, tzn. gdyby GRID był wyłącznie na czarnulkę, można byłoby spodziewać się widoczków choćby zbliżonych do tych z GT5, a tak musimy dzielić się grą ze słabym x klockiem i...Eh, poprostu szkoda. Wiem, wiem, to tylko demko, ale nie wierzę w cuda - wiele w tej materii się nie wydarzy.

To co wywołało wspomiany szok to model jazdy i zachowanie auta. BMW+skręcone koła+nadmiar gazu=efektowny bąk. Nareszcie! Nie żebym był fanem palenia gum, ale tak właśnie zachowują się mocne auta z tylnym napędem! Nie mogę pojąć, dlaczego w GT5:p, M3 (420 KM!) w podobnej sytuacji jedzie wolniutko, prosto, bez najmniejszego uślizgu tylnych opon (wszystkie przeszkadzajki - "off")!!?? GRID w tym przedmiocie jest poprostu...realny:eek:k:

W wyścigu BMW Team szło mi fatalnie (pierwsze podejście:p, przyzwyczajony do GT5) więc odpałiłem drift. Kolejne, jakże pozytywne, zaskoczenie! Silvia s15 zachowuje się rewelacyjnie! To najbardziej wymagający drift z jakim spotkałem się w grach. Przy tym NFS Pro Street to zabawa dla małp :-D Do tego model zniszczeń jest niczego sobie. Brawo!

Muszę przyznać, że po zaledwie kilku minutach gry GRID mnie...zachwycił. Demko odpaliłem tuż po sesji w GT5:p i mimo tych 720p i przeciętnych textur, gra zyska kolejnego nabywcę ;)

Panie, Panowie - nic tylko pobierać z PS Store i Grać, GRać...GRID :eek:k:

Ps. Wybaczcie chaotyczny ton, przez tę gierkę najzwyczajniej się nie wyspałem :mrgreen:

mataman

New member
Bez reklam
Gierka bedzie rewelacyjna dla mnie must have. Co do jakości garfiki to bez przesady nie jest żle a nawet powiedział bym że jest bardzo dobrze. Wiadomo ze nie bedzie to wyglądać jak GT bo po pierwsze jest bardziej zaawansowana fizyka kolizji a po drugie rewelacyjny model zniszczeń. Swoją drogą dienekes' shade troszkę zabardzo jesteś zapatrzony w PS3.

dienekes' shade

New member
Bynajmniej, Kolego, choć pozory mogą mylić :) Z całym szacunkiem, ale modelem zniszczeń nie można tłumaczyć braków w wyglądzie aut. Starszy, przecież, Burnout wygląda lepiej, a zniszczenia, IMO, nie mają sobie równych. Naturalnie, to inna gra, inne założenie, a jednak... Oczywiście, pełne porównianie, o ile w ogóle możliwe, będzie uzasadnione dopiero po premierze końcowego produktu.

Ps. Osobiście jestem zawiedziony GT5:p, ale jego szata graficzna, w bezpośrednim porównaniu, nie pozwala inaczej mówić o GRIDzie, niż tak, jak napisałem wyżej. Oczywiście, de gustibus non disputandum est, a i wymagania mamy różne...

Ogr

New member
Bez reklam
Demo jest kiepskie ! Grafa to kompletna kiszka ,ciekawe czy tak samo spartaczone na xbox ? Gdzie ta wspaniała grafika :DForza 2 the best;)hhahaha

Ostatnia edycja:

-AS-

New member
Witam,
zaciekawiony, sciągnąłem dzisiaj demo tej gry. Pograłem chwilę i wiem już, że... nie będę jej kupował. Gra nie jest kiepska, nie zrozumcie mnie źle, ale jak ktoś może powiedzieć, że jest realistyczna, to dla mnie tajemnica. Jest to typowa arcade'owa gra wyścigowa. Jej konkurentem jest seria Need For Speed. Porównywanie jej do GT5P kompletnie nie ma sensu.

Grafika nie jest zła, ale nie powala. Trochę ciemnawa, tekstury mają lekko brązowawy odcień.

Dźwięk - brzmi to dla mnie bardziej jak dźwięki statku kosmicznego, a nie samochodu. Szczególnie makabryczny jest pisk opon w zakrętach.

Fizyka/model jazdy bardzo przypomina mi ten z serii Need For Speed - samochody trzmają się trasy jak przyklejone (wchodzenie w zakręty 170 km/h to norma). Gdy jednak uda się je 'odkleić' od asfaltu, lądujemy momentalnie na poboczu. Kompletnie nie mogłem się wczuć, może dlatego, że próbowałem za krótko.

Model zniszczeń? Jaki model zniszczeń? Dla mnie to wyglądało jak deformacja samochodu, a nie zniszczenia. Rozpędziłem się, uderzyłem czołowo w mur i samochód wyglądał jakby był zrobiony z gumy - wygięty w odwróconą poziomo literę S. Jakby mieli taki model zniszczeń dać do GT5P, to ja dziękuję.

Spróbuję później jeszcze raz. Może moja ocena jest przedwczesna (szczególnie, że wydana tylko na podstawie dema) i zbyt krytyczna, ale problem ze mną jest taki, że ja nie lubię arcade'owych gier. Realizm jest u mnie na pierwszym miejscu, a tego nie znalazłem w GRID.

Pozdrawiam

marcin0903

New member
Tak na marginesie jest konkurs dotyczący demka GRIDa, chodzi o to, że kilka najlepszych czasów na jakiejś trasie zostanie zaproszonych do Londynu i tam się rozstrzygnie kto z Anglii wyjedzie piękną... BMW M3 :)! hm.. warto, ale znając ludzi to będą siedzieć non-stop przy konsoli i demku byle by podkręcić czas o 0,001 :D.

dienekes' shade

New member
Po głębszym rozpoznaniu, na placu boju pozostał jedynie Drift. Tryb wyścigowy, w typowym dla tego developera sterowaniu "na palu", mi nie podszedł. Jedynie reakcja na gaz cieszy, a i to do czasu...

Jak Wasze wyniki? Wczoraj padł mój osobisty rekord w drifcie - 1.770.154 punkty, w tym 889.586 punktów za najlepsze combo :krol: Gram na padzie.

Pozdrawiam,

Radek

ps_user

New member
Bez reklam
Grid jest specyficzny. Mój rekord w drifcie po przełamaniu magicznej bariery 500 000 ;) to coś koło 1,6 M. A totalnie nie rozumiem dlaczego zawsze na ostatnich kilku zakrętach nie zbieram punktów ?? :???:

dienekes' shade

New member
Hmm, dziwne... ;) Pod koniec można ulepić niezłe kombo ;) Sporo tam "chorągiewek", a bliskie obcowanie z nimi, jak powszechnie wiadomo, owocuje grubą punktacją :D:D:D

Liptonosz

New member
Bez reklam
Gra mi się podoba, lecz będę ją miał raczej pod kątem driftów niż wyścigów po torze bo te średnio mi sie podobają. Ktoś pisał że grafa słaba, mnie się podoba;)

scic05

New member
gra super realistyczna ( w sensie fizyka prowadzenia) ale dopiero po wylaczeniu wszystkich wspomagaczy typu. asysta przy hamowaniu i takie tam

ciekawe jak bedzie wygladac pelna wersja, moze sie skusze jak bedzie multiplayer na jednej konsoli

Do góry