QQ5000 i rx-v671 czy QQ6000 i avr156 ??

mors111

Active member
Bez reklam
nie słuchałem obu , ale jak dla mnie porównanie trochę słabe
HK to najniższy model ( Yamaha ma niższe 3.. , 4... )
Yamaha oferuje sporo więcej funkcji :
-muza z USB
-DLNA
-radio internetowe
-papierowo większą moc ( ale tym bym się nie sugerował )

jak chcesz dobre stereo w kinie domowym to pozostaje model z Harmana 255 , ale brakuje mu nowinek technologicznych jakie ma Yamaha 671 czy np. Onkyo 609

cieszkop

New member
Też sie zastanawiałem nad tą Yamahą ale po przewertowaniu for i rozmowie z kilkoma audiofilami zdecydowałem się na Onkyo TX-NR609 - lepsza konstrukcja niż Yamaha v671 jadąca na świetnej opinii dot. firmy. Onkyo nie ma bezsensownych trybów 3D (które tylko zniekształcają dźwięk), ma zdecydowanie nowocześniejszy interfejs na TV do sterowania radiem internetowym, odtwarzaniem plików z serwera na komputerze itp. Poza tym według mnie ma przyjemniejsze sterowanie i 2 linijki wyświetlacza co podczas testowania przeze mnie sprzętu bardzo się przydało - cały czas widzę co dokładnie leci w danym momencie.

Słuchałem tych QQ6000 razem z Onkyo i grało świetnie. Bas był idealny. Wysokie i średnie tony nie były przytłumione. Mimo słuchania tylko dwóch przednich kolumn tworzyły one naprawdę piękną scenę. Chyba lada dzień umówię się na ostateczny odsłuch i zakupię właśnie taki zestaw :)

FFooXX5

Klub HDTV.com.pl
VIP
to do stereo zakup sobie od razu wzmaka hehe i z tą świetnością to bym tak nie przesadzał ;p ;)

Ostatnia edycja:

mors111

Active member
Bez reklam
jak sprzedawca umiał wszystko tak poustawiać aby zagrało dynamicznie to czemu nie

znajomy ma Yamahę 6.. ( starszy model , tak z 4 lata ) i jak posłuchał Onkyo 609 to się zakochał , a kolumny ma te same ( kilka lat temu złożyłem 10 identycznych sztuk ) , być może Yamaha za bardzo nie współgrała z Visatonami , za to Onkyo świetnie ,

mors111

Active member
Bez reklam
obecny amplituner Yamahy 671 też mi nie przypadł do gustu , a przed zakupem kilka modeli porównywałem ( Denon 1611 , Yamaha 671 , Pioneer o ile pamiętam 9.. )

mało słucham w pure direct ( tylko wieczorami ) i może dlatego wybór padł na 609-tke , która ma masę ustawień , Yamaha nie za bardzo mi pasowała ( ale to tylko moja opinia i na moich kolumnach )

a w pure direct , to wszystko grało bardzo podobnie

FFooXX5

Klub HDTV.com.pl
VIP
wszystko zależy od kolumn :p i co z czym najlepiej współgra i trzeba wybrać najlepsze połączenie dla siebie

hrabiakcn

New member
Dokładnie, najważniejsze są kolumny. Słuchałem Onkyo 609 i Yamaha 771 i grały w sumie podobnie, różnicę sporą w muzyce jak chcesz usłyszeć to kupuj sam wzmacniacz stereo i dwa dobre fronty, które najlepiej odsłuchaj przed zakupem. Jak słuchałem 609 to sprzedawca przełączył na na NADa chyba 316 o wiele tańszego od Onkyo i różnica była od razu odczuwalna na plus NADa oczywiście.

Do góry