QNAP 1000P vs Popcorn Hour 210 vs Dune Smart H1

athariel

New member
Przymierzam się do zakupu odtwarzacza multimedialnego. Po solidnym przejrzeniu wielu opinii, recencji, testów i forów zawęziłam wybór do trzech modeli:

QNAP 1000P (ok 1400zł)
Popocorn Hour A210 (ok 900zł)
Dune Smart H1 (ok 1000zł)

Wszystkie 3 mają podstawowe cechy, na których mi zależy:

* Dobry procesor (SMP8643)
* Full HD
* obsługa napisów PL (QNAP obsługuje nawet .txt)
* klient BitTorrent, SMB
* serwer SMB, FTP, UPnP
* Zdecydowaną większość pozytywnych opinii :)

Jak jednak wiadomo diabeł tkwi w szczegółach, dlatego zwracam się z prośbą o pomoc w dokonaniu ostatecznego wyboru. Być może ktoś z tu obecnych miał okazję zobaczyć któryś z tych odtwarzaczy w działaniu lub nawet sam taki posiada. Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki. Chodzi mi przede wszystkim o to czy faktycznie wszystkie wymienione funkcje działają, czy coś Was zaskoczyło (na plus lub na minus), czy interfejs jest 'przyjazny', jak sprawuje się klient BitTorrent...

Z góry dziękuję za wszelkie opinie :)

grzeseik

New member
jezeli nie przerabiales jeszcze to mocno polecam recenzje z mpcclub:
Reviews 2010-2011 - MPC Club Advanced LinkDB
znajdziesz wszystkie 3 modele o ile pamietam.

generalnie i w skrocie: dune ma najprzyjemniejszy i dopracowany soft, z popcorna da sie ciut wiecej wydusic (np. przegladarka internetowa), a qnap zdecydowanie przewyzsza pozostale w kwestiach sieciowych (za to doluje w tym co robic powinien jako podstawowa czynnosc) - to zaczytane opinie i pewnie je znasz.

Enjama

New member
Podczepie się pod temat z pytaniem o player o tych samych możliwościach ale za mniejszą kasę

Czytam na necie o Egreat S2, EG-S2 Network Media Player w/ Blu-Ray Support, Sigmadesign8643, Gigabit LAN

Tytaj link do opisu i zdjec Egreat S2, EG-S2 Network Media Player w/ Blu-Ray Support, Sigmadesign8643, Gigabit LAN

Orginalne firmware w nim bazuje na oprogramowaniu HDI Dune :)
Gdy wychodzi oprogramowanie do HDI to z kilku dniowym poślizgiem pojawia się pod Egreat.

Dodatkowo można wgrać do niego oprogramowanie od Popcorna C200

CO myslicie o nim ? Warto kupić ?

Do góry