Przymierzam się do zakupu odtwarzacza multimedialnego. Po solidnym przejrzeniu wielu opinii, recencji, testów i forów zawęziłam wybór do trzech modeli:
QNAP 1000P (ok 1400zł)
Popocorn Hour A210 (ok 900zł)
Dune Smart H1 (ok 1000zł)
Wszystkie 3 mają podstawowe cechy, na których mi zależy:
* Dobry procesor (SMP8643)
* Full HD
* obsługa napisów PL (QNAP obsługuje nawet .txt)
* klient BitTorrent, SMB
* serwer SMB, FTP, UPnP
* Zdecydowaną większość pozytywnych opinii
Jak jednak wiadomo diabeł tkwi w szczegółach, dlatego zwracam się z prośbą o pomoc w dokonaniu ostatecznego wyboru. Być może ktoś z tu obecnych miał okazję zobaczyć któryś z tych odtwarzaczy w działaniu lub nawet sam taki posiada. Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki. Chodzi mi przede wszystkim o to czy faktycznie wszystkie wymienione funkcje działają, czy coś Was zaskoczyło (na plus lub na minus), czy interfejs jest 'przyjazny', jak sprawuje się klient BitTorrent...
Z góry dziękuję za wszelkie opinie
QNAP 1000P (ok 1400zł)
Popocorn Hour A210 (ok 900zł)
Dune Smart H1 (ok 1000zł)
Wszystkie 3 mają podstawowe cechy, na których mi zależy:
* Dobry procesor (SMP8643)
* Full HD
* obsługa napisów PL (QNAP obsługuje nawet .txt)
* klient BitTorrent, SMB
* serwer SMB, FTP, UPnP
* Zdecydowaną większość pozytywnych opinii
Jak jednak wiadomo diabeł tkwi w szczegółach, dlatego zwracam się z prośbą o pomoc w dokonaniu ostatecznego wyboru. Być może ktoś z tu obecnych miał okazję zobaczyć któryś z tych odtwarzaczy w działaniu lub nawet sam taki posiada. Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki. Chodzi mi przede wszystkim o to czy faktycznie wszystkie wymienione funkcje działają, czy coś Was zaskoczyło (na plus lub na minus), czy interfejs jest 'przyjazny', jak sprawuje się klient BitTorrent...
Z góry dziękuję za wszelkie opinie