pytanie za 100p big problem z wyborem telewizora&technologii

mr.mentos

New member
Witam. Panowie/enie mam big problem z wyborem telewizora&technologii jaki mam kupić do hmm 2500zl
Zacznę od tego, ze ze względu na stan zdrowia tv/pc mam włączone od 10 do 22 na dobę wiec musze zwracać uwagę na pobór prądu.
Obecnie posiadam/ tv Panasonic Viera TX-P37X10Y 100HZ podłączona pod pc i telewizje N wiec jak mam ochotę obejrzeć programy HD przełączam na N i ok korzystam z pc przełączam i ok do tej pory mnie to zadowalało, ale, ze weszły nev technologie 3d itp. Chce zmienić tv na taki który obsłuży te 2 zeczy w standardzie 3d.
Komp jaki posiadam to;
Karta nvidia gtx 460 1M
Procek Typ procesora DualCore Intel Core 2 Duo E8400, 3000 MHz (9 x 333)
Pamięć 8gb
Microsoft Windows 7 Ultimate 64
Wiec filmy/gry pociągnie może nie ful hd 1080 ale 720 tak
W pierwszej opcji chciałem do tego dokupić jakiś tv 3d ale obsługujące te technologie nvidia 3d tv są bardzo drogie, wiec rozejrzałem się po rynku i chce kupić do 2500zl któryś z tych tv 3d
SAMSUNG 3D 43D490 600Hz 230wat lub TV 3D LG 42PW450 z naciskiem na ten, bo zużywa 130wat
Ale tu mam dylemat, filmy z dvd 3di tv N hd da się oglądać ale już filmy/gry z pc nie dadzą rady ,bo nvidia 3d ich nie rozpozna chyba jako tv 120hz żeby puścić sygnał na te tv i okulary od nvidi 3d.
Wiec, jeżeli ktoś wie co mam zrobić kupić żeby wykorzystać te all urządzenia żebym mógł oglądać 3d w domu to proszę o pomoc.
3d nie musi być najwyższej jakości wystarczy h dready 720.
Aha tv oglądam z bliska najczęściej 1m od ekranu dlatego tv do 40 cali ponad 40cali to sobie głowę urwę obracając
Thx za all pomoc

Do góry