pytanie jvc czy toshiba

MaxPayne

New member
Witam
w niedługim czasie szykuje się do zakupu tv lcd oglądałem wielokrotnie toshibe 40XF355D wraz z testami od KIKIEGO ostatnio zauważyłem jvc 42V80BU 100Hz chciałbym dowiedziec sie na temat jvc jak wypada w porównaniu z xf....( zf proszę nie proponować za drogie )

Tomek Koko

New member
Bez reklam
Nie wiem czy Ci pomoge ale powiem tak, miałem jvc a teraz mam toshibe. JVC ma lepsze kolory i to duzo lepsze jednak toshiba ma mniejsze rozmycia.

MaxPayne

New member
Tomek Koko napisał:
Nie wiem czy Ci pomoge ale powiem tak, miałem jvc a teraz mam toshibe. JVC ma lepsze kolory i to duzo lepsze jednak toshiba ma mniejsze rozmycia.

Jaki model toshiby posiadasz !!!! jeżeli xf prosze o twoją opinię ..

x3000 nie posiada 100hz jak wg ciebie spełnia się brak hz na jaką platforme oglądasz

Ostatnia edycja:

Rudeford

New member
Tomek Koko napisał:

Z jakim modelem JVC miałeś porównanie?
Ja mam P80 i świetnie „ostrzy” w ruchu, V pewnie tak samo lub lepiej wszak to topowy model.
Pod względem kolorów(naturalności) JVC jest bezkonkurencyjne w taj klasie cenowej:eek:k:

Tomek Koko

New member
Bez reklam
Miałem jvc s60. Teraz mam porównanie z sony , sharpem i toshiba i powiem szczerze ze uwazam iz jvc jest mocno niedoceniana w naszym kraju. Wiem ze mój nastepny tv to bedzie jvc.

Rudeford

New member
Tomek Koko napisał:
powiem szczerze ze uwazam iz jvc jest mocno niedoceniana w naszym kraju.

Zgadzam się w 100%. Dlaczego nie kupiłeś Samsunga lub Sony? JVC...to ta firma jeszcze istnieje?:D

Toshiba XF jest wysoko oceniana a w dodatku jej „dezajn” zabija:)

Ostatnia edycja:

Tomek Koko

New member
Bez reklam
Samsunga jakos nie lubię a do sony zrazili mnie mocno sprzedawcy w jednym z salonów. Tak wypranych mózgów dawno nie widziałem a do tego wiedza na poziomie zerowym. Nawciskali znajomemu róznych bzdur przez co kupił sony w2000 i powiem szczerze ze przy moim s60 mimo iz kosztował jeszcze raz tyle to jakos moim zdaniem szału nie wzbudził (przynajmniej u mnie) Znajomy chyba tez jakos oczarowany nie był bo mówił głownie jak ładnie sie prezentuje w salonie, natomiast o obrazie wolał sie zbytnio nie wypowiadac. Mój jvc kupiłem w styczniu zeszłego roku i był to model 37s60. po 10 miesiącach stwierdziłem ze jest za mały i dlatego postanowiłem kupic cos większego. Moja żona gdy usłyszała tego newsa oczywiscie złapała sie za głowe zaczeły sie negocjacje. W końcu staneło na toshibie 42x3000 bo miała b.dobre opinie a cena była bardzo przystepna. Na początku niestety byłem załamany, jednak z czasem sie przyzwyczaiłem do tych troche sinych kolorów zwanych przez niektórych naturalnymi ;). Na dzień dzisiejszy uwazam ze nie jest źle bo jvc faktycznie mocniej rozmywał obraz i kazde 0,5m robiło spora róznice. Jednak jesli chodzi o kolory to nikt mnie nie przekona ze jest firma , która radzi sobie z tym lepiej. Ma koniec powiem, ze jeśli jvc poprawiło te rozmycia to nalezy smiało go brac i nie zastanawiac sie czy to dobry wybór.

Do góry