PeteShadow - Philips nie czyta i już. Trzeba konwertować do srt, żeby w ogóle coś się wyświetlało a potem jeszcze zmienić ogonki... ą na a, ę na e itd.

Inaczej są krzaczki bez względu na kodowanie. Przynajmniej w wersji 5007/5507 więc w 4007 pewnie też.
Ogólnie rozważ zakup odtwrzacza multimedialnego. Na dziś kupiłbym albo Asusa O!Play Mini albo Fergusona Ariva HDPlayer 150DVD. Podobno wszystko czytają i można przynajmniej ustalić wielkość czcionki... W TV to jest bajer - jeszcze nie widziałem TV w którym to by naprawdę działało tak jak powinno. Ogólnie te TV z Edge LED to taki trochę złom... Nic tam nie jest dopracowane jak należy a w tutejszych recenzjach ochy i achy

Testy sprzedawców trzeba traktować z przymrużeniem oka

Zresztą tutaj za przeczytanie sponsorowanych testów i tak trzeba zapłacić co już jest szczytem
Mój przykład: mam Sharpa 320E i wszystko czyta z usb... łącznie z mkv HD (w Sony corp. o mkv nawet nie słyszeli) oraz napisy z polskimi ogonkami ale co z tego jak napisy są za małe i jednobarwne... białe i na białym tle kompletnie nic nie widać? Nie mają żadnego konturu... Bez sensu taki "odtwarzacz".
A TV wybierz taki żeby był ładny... Bo te Edge LED są beznadziejne, marne lub co najwyżej przeciętne. Mój Sharp dostał tu bardzo dobrą opinię a ghosting ma taki, że żal... Na innej stronie dostał 2 gwiazdki na 5

Dlatego nie ma się co przejmować samym TV... Ważniejsza jest jakość sygnału. Dasz takiemu TV obraz z wysokim bitrate to będzie dobrze. Dasz słaby bitrate to zatęsknisz za TV z wielką dupą