Pytanie do użytkowników YAMAHA RX-V467

nowicjus

New member
Witam mam zamiar kupić yamahe rx-v467 i w związku z tym mam pytanie. Czy ten model ampli. przepuszcza sygnał przez hdmi w czasie gdy jest w pozycji stand by? Pytam ponieważ posiadam tv z jednym gniazdem hdmi a źródło sygnału to n-ka i blue -ray a męczy mnie już ciągłe przełączanie switchem. Z góry dzieki za odpowiedź.:confused:

Slawko1

New member
Bez reklam
Na 100% tak, jeśli ustawisz przepuszczanie sygnału w menu amplitunera.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

rafalost

New member
Witam mam zamiar kupić yamahe rx-v467 i w związku z tym mam pytanie. Czy ten model ampli. przepuszcza sygnał przez hdmi w czasie gdy jest w pozycji stand by? Pytam ponieważ posiadam tv z jednym gniazdem hdmi a źródło sygnału to n-ka i blue -ray a męczy mnie już ciągłe przełączanie switchem. Z góry dzieki za odpowiedź.:confused:

Potwierdzam, na 100% można. W menu ustawiasz sterowanie HDMI standby na ON.
Pamiętaj, że pobór energii wzrasta wówczas do +/- 3W :-?

plewan

New member
zawsze możesz podłączyć "N" kablem HDMI do TV i "N" kablem optycznym z Amplitunerem... i masz problem z głowy :-D amplituner może być wyłączony. Chcesz dzwięk 5.1 "cyk" amplituner i masz :)

rafalost

New member
zawsze możesz podłączyć "N" kablem HDMI do TV i "N" kablem optycznym z Amplitunerem... i masz problem z głowy :-D amplituner może być wyłączony. Chcesz dzwięk 5.1 "cyk" amplituner i masz :)

tak też można, ale po co jak jest "przepuszczanie" HDMI w standby? Osobiście mam to włączone, bo w moim tv głośniki to kpina także i tak wszystko ogladam i słucham na kinie.

Ostatnia edycja:

rafalost

New member
A czy te 3W ciągnie cały czas, czy tylko jak "wyczuwa" sygnał ?

...no, no jak jest cicho w pokoju, zwłaszcza w nocy jak już wszyscy śpią i sprzęt jest wyłączony to słychać takie cichutkie, cichuteńkie ssanie i mlaskanie ... :-D :-D :-D
sorry nie mogłem się powstrzymać :-D
Jasne, że przy tej funkcji pobiera te 3W non stop. Dzięki temu łącze jest aktywne, utrzymuje napięcie i pozwala przesyłać dane. Nie wiem tylko, czy te 3W to pobór w momencie kiedy wszystko jest wyłączone, czy niezależnie i nie wzrasta po uruchomieniu np. tv + ntv bez kina.

Vaderus

New member
Bez reklam
Mam Yammy 2067 i ssanie tych 3/4 watow jest cały czas bez względu czy sygnał jest podawany iprzepuszczany czy nie. Tak samo się pobór nie zmienia jak przelaczasz pilotem wejścia.
Wychodzi na to, ze Yamaha tak to sprytnie zrobiła, ze tej elektronice te kilka watow wystarcza i już.
I żeby mi nie było - sam w to nie wierzyłem wiec wszystko miernikiem pomierzylem.

Do góry