Witam, długo sie zastanawialem jaki player do "niebieskich plytek" kupic i w koncu padlo na PS3, myslalem wczesniej o jakims denonie z racji tego ze mam w domu juz avr-2808, ale do rzeczy. Zmusila mnie do tego sytuacja mianowicie, wkurzajace przeskakiwanie w filmach o ktorych mowa chyba na kazdym forum o HD. Na samym poczatku źródłem był laptop i filmy .mkv fullHD (laptop pozadna maszyna wiec nie powinna miec problemow z owymi filmami, lecz niestety nie potrafilem pozbyc sie uporczywych malutkich przeskokow co jakis czas, a probowałem wszystkiego!) Od momentu kupienia TV [Sam. LE46A786 (wspiera 1080p/24)] pragnalem zobaczyc plynny obraz FullHD. Do tego celu zdecydowalem sie na PS3 (no i jako ze maniak gier ze mnie no i dla Killzone 2
) Wlozylem plyte z Resident Evil: Extinction. Ustawienie w XMB na output 1080p/24 (auto) no i "play" pelny nadziei, ekran tv zgasl i pojawil sie ponownie (patrze info na tv, jest 24hz odswiezanie) No i zaczyna sie film i "dupa" znow to samo. Nie macie pojecia coz za okropne uczucie rozczarowania. W rozpaczy ogladam sobie pudelko z filmu, a na nim nie ma zadnego info o tym ze film jest 1080p/24 (niestety nie mam zadnego innego do sprawdzenia) wiec wylaczylem opcje (auto) 1080p/24 i ustawilem na OFF w Ps3. Ustawienie 60Hz, o dziwo moim oczom ukazal sie obraz ktory nic nie skacze, czy jest to mozliwe ? Za kazdym razem widze jakby gdzies cos chrupnelo ale wydaje mi sie ze jest to juz moje subiektywne odczucie, tak czy siak poprawa duza, ale czy juz ulga? Dlatego chcialem sie spytac czy filmy na blu ray'u sa jakos specjalnie oznakowane ze sa 24p kompatybilne? Sprawdzilem ta plytke z filmem na lapku (tez ma blu-ray lecz jakos na korzysc ps3, moze wina ustawien jasnosci i reszty na karcie grafy,ale zostawic to) i fps ma 23.976, wiec dziwne poniewaz lepiej powinno wygladac na 24hz niz na 60hz? Moze ktos sie wypowie ? Dzieki i pozdrawiam.