PS3 Game Data Utility - co to dokładnie jest? Można usunąć?

Masta_J

Active member
Bez reklam
Witam!
Czy ktoś z Was ma doświadczenia z sekcją Game Data Utility w PS3?
Czy to są tylko zainstalowane dane gier na dysku konsoli?
Czy jeśli bym to usunął ale nie ruszał save'ów to po ponownym włożeniu krążka z daną grą do napędu tylko się ona znowu zainstaluje i cały mój progress w grze będzie utrzymany?

Dziękuję i pozdrawiam,

ps_user

New member
Bez reklam
Nie daję gwarancji, ale myślę że tam jest tylko insatlka, update'y i kupione dodatki. Kiedyś miałem problem z uruchomieniem gry MotorStorm. Wszystkie inne chodziły, ta nie. Zaryzykowałem usunięcie danych ze wspomnianej sekcji, kopiując sobie na wszelki wypadek save. Gra się uruchomiła, ściągnęła update i uruchamiała się już normalnie od tej pory. Save'u nie musiałem przywracać.

Masta_J

Active member
Bez reklam
Dziękuję bardzo za odpowiedź.
Orientujesz się może czy taka sama sytuacja jest z usuwaniem gier zakupionych na PSS?
Powiedzmy, że zachowuje save'a na dysku ale usuwam grę - czy wszystko będzie śmigać łącznie z zapisanym stanem gry gdy ponownie pobiorę ją z PSS i zainstaluję?

Pozdrawiam,

darkmajin

Member
Bez reklam
podobno sie kasuja zapisane wyniki "meczy" online w EOJ wiec zalezy od gry jezeli instaluje sie na dysku to po kasowaniu nic nie stracisz a jezeli to jakis plik typu GAME DATA co ma ze 2mb to moga byc zapisane jakies ustawienia :)

Masta_J

Active member
Bez reklam
Kurczaki mam problem z Heavenly Sword, po usunięciu z Game Data Utility i ponownym zainstalowaniu gry (już na nowym dysku twardym) - czy wrzucę Save'a przed czy po instalce - brak mojego zapisanego stanu gry.
Miał ktoś podobną sytuację? Da się to jakoś uratować?
Mam jeszcze stary dysk w nienaruszonym stanie.

Pozdrawiam,

BladeSeba

New member
Pomocy! szukam sejwa do motorstorma bo moj stracilem,czy ktos ma morze takiego sejwa na poziomie cos okolo 50% gry ,z gory dzieki za podeslaniem.ps a morze mozna jakos odzyskac tego sejwa po skasowaniu?

Do góry