ps3+ampli+tuner+dvd

franczesko23

New member
witam. czy to zadziała?
ps3-hdmi-ampli
ampli-hdmi-tv lcd
tuner tv vectra-euro-tv (obraz i dzwiek w tv bez uzycia ampli)
tuner tv vectra-coaxial(optyk)-ampli (dzwiek z uzyciem ampli do kolumn)
dvd Korr (tylko muza cd)- ? - ampli

1.czy jest mozliwe ze bez uzycia ampli poprzez euro bede mogl ogladac na tv,gdy nie bedzie mi zalezało na uzyciu kolumn, ale gdy zechce, włacze ampli, wtedy dzwiek pojdzie przez coaxial (lub optyk)?
2.mam dvd korr jakies proste, dostałem w spadku, chciałbym wykorzystac do słuchania cd, da sie bez włączania tv, podpiąć to pod ampli i wykorzystywac jako odtwarzacz cd?
z gory dzieki za sugesite
co do ps3 +ampli+tv tu akurat jest brak pytan bo wszystko przez hdmi pojdzie.

Cyborg65

New member
Witam

tuner tv vectra-euro-tv (obraz i dzwiek w tv bez uzycia ampli)
tuner nie posiada HDMI
bo jak posiada to na pewno tunet>HDMI>TV i z TV optyk na ampli
optyk z TV na ampli załatwia więcej możliwości np wielokanałowy z USB czy DLNA
Oczywiście możesz podpiąć DVD pod ampli np component optyk/coaxial, tu niezależnie co chcesz słuchać na TV i tak dostaniesz jakieś menu, a jak go nie potrzebujesz wyłączasz TV
Pozdrawiam :-D

Ostatnia edycja:

franczesko23

New member
problem polega na tym ze tuner tv nie ma hdmi. czy wystarczy ze podłącze go euro złączem do tv, bez włączania ampli bede ogladał tv cyfrową, ze zwykłym dzwiekiem.a jesli bede chciał uzyc ampli, to obraz i tak bedzie pzrepuszczany do tv euro ,ale z tunera dzwiek podłaczyłbym do ampli optykiem. czy cos takiego ma sens, - czy daje to wybór zrodla dzwieku,ampli yamaha765.czy bede musiał jednak np.componentem tuner z ampli + optykiem dzwiek, i nie ma innej opcji. chodzi mi tyllko o jedno,zeby ampli nie był uzywany za kazdym razem gdy zechce obejrzec dajmy na to wiadomosci.

Cyborg65

New member
Witam

Zdecydowanie staraj się omijać euro
component na TV, obraz bardzo porównywalny do HDMI.
Do wiadomości na TV wystarczą czincz-czincz a na ampli np optyk
Kolizje w przypadku włączenia ampli ominiesz wyłączając głos w TV czyli nie rezygnujesz z obrazu.
Najpierw sprawdź czy L P chodzi na dekoderze w przypadku przejścia na component powinien
pozdrawiam :roll:

Do góry